Minister maakt MKI verplicht: nieuwe eisen aan asfalt, staal en beton

asfalt algemeen (1)
Foto alleen ter illustratie. Asfaltwerkzaamheden op de A7 in Groningen in 2023. ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Overheidsopdrachtgevers zoals gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat worden wettelijk verplicht om milieukostenindicator (MKI)-eisen te stellen aan het beton, staal en asfalt dat aannemers gebruiken voor grond-, weg- en waterbouwprojecten. Ook moet de MKI straks altijd worden meegenomen bij het aanbesteden van grote projecten. Dat maakt minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat deze maand bekend. De nieuwe wetgeving wordt de komende maanden voorbereid. Dit weten we tot nu toe. 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Minister maakt MKI verplicht: nieuwe eisen aan asfalt, staal en beton | Infrasite

Minister maakt MKI verplicht: nieuwe eisen aan asfalt, staal en beton

asfalt algemeen (1)
Foto alleen ter illustratie. Asfaltwerkzaamheden op de A7 in Groningen in 2023. ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Overheidsopdrachtgevers zoals gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat worden wettelijk verplicht om milieukostenindicator (MKI)-eisen te stellen aan het beton, staal en asfalt dat aannemers gebruiken voor grond-, weg- en waterbouwprojecten. Ook moet de MKI straks altijd worden meegenomen bij het aanbesteden van grote projecten. Dat maakt minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat deze maand bekend. De nieuwe wetgeving wordt de komende maanden voorbereid. Dit weten we tot nu toe. 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.