‘Doorgrondingsfase’ moet aanbesteding Noordtunnel aantrekkelijker maken

noordtunnel rijkswaterstaat aanbesteding doorgrondingsfase
De Noordtunnel in de A15 bij Alblasserdam. Foto via Rijkswaterstaat

De aanbesteding voor de renovatie van de Noordtunnel is deze maand van start gegaan. Rijkswaterstaat heeft de opdracht uitgebreid met een ‘doorgrondingsfase’ van meer dan een jaar lang. Het is de bedoeling dat de uiteindelijke aannemer meer tijd en informatie krijgt om de risico’s van het project te onderzoeken, zodat de prijzen en risicoverdeling beter afgestemd kunnen worden. Volgens Rijkswaterstaat is het een antwoord op de eerdere kritiek op de aanbesteding, die door meerdere grote bouwbedrijven geboycot dreigde te worden.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

‘Doorgrondingsfase’ moet aanbesteding Noordtunnel aantrekkelijker maken | Infrasite

‘Doorgrondingsfase’ moet aanbesteding Noordtunnel aantrekkelijker maken

noordtunnel rijkswaterstaat aanbesteding doorgrondingsfase
De Noordtunnel in de A15 bij Alblasserdam. Foto via Rijkswaterstaat

De aanbesteding voor de renovatie van de Noordtunnel is deze maand van start gegaan. Rijkswaterstaat heeft de opdracht uitgebreid met een ‘doorgrondingsfase’ van meer dan een jaar lang. Het is de bedoeling dat de uiteindelijke aannemer meer tijd en informatie krijgt om de risico’s van het project te onderzoeken, zodat de prijzen en risicoverdeling beter afgestemd kunnen worden. Volgens Rijkswaterstaat is het een antwoord op de eerdere kritiek op de aanbesteding, die door meerdere grote bouwbedrijven geboycot dreigde te worden.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.