UITDAGENDE OMGEVING

Aanleg nieuwe Mekongweg op Maasvlakte

Aanleg Mekongweg foto KWS

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam legt aannemersbedrijf KWS de 4,5 km lange Mekongweg aan op Maasvlakte 2. De weg ligt voor een gedeelte parallel aan de Container Exchange Route (CER) en moet de nieuwe bedrijventerreinen rondom de Prinses Alexiahaven ontsluiten.

De aanleg van de Mekongweg is een uitdagende klus door het terrein waar de weg op komt te liggen. Het projectgebied is grotendeels omgeven door zee. Waardoor wind vrij spel heeft en de weersomstandigheden extremer zijn dan in het binnenland. Naast het asfalteren van de geheel nieuwe route rondom het dit jaar opgespoten bedrijventerrein, is KWS verantwoordelijk voor het uitvoeren van het grondwerk en het straatwerk ter plaatse van de kruisingen en wordt de rijbaan ingericht met markeringen en bebording.

Om de MKI-waarde van het project zo laag mogelijk te houden worden er op de Mekongweg duurzame asfaltmengsels aangelegd. Daarnaast rijdt al het transport voor het project op biodiesel. Hiermee wordt er een 53% lagere MKI-waarde ten opzichte van het referentieontwerp behaald.

De aanleg van de Mekongweg past in het beleid van het Havenbedrijf om het nieuwe havengebied zo efficiënt en veilig mogelijk aan te sluiten op het wegennet van de Maasvlakte. Volgens planning wordt het werk in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd.

Lees ook:

Studie naar ‘waterstof-snelweg’ van Schotland naar Rotterdam

Rotterdams bedrijf maakt kunstmatige riffen met de 3D-printer

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Aanleg nieuwe Mekongweg op Maasvlakte | Infrasite
UITDAGENDE OMGEVING

Aanleg nieuwe Mekongweg op Maasvlakte

Aanleg Mekongweg foto KWS

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam legt aannemersbedrijf KWS de 4,5 km lange Mekongweg aan op Maasvlakte 2. De weg ligt voor een gedeelte parallel aan de Container Exchange Route (CER) en moet de nieuwe bedrijventerreinen rondom de Prinses Alexiahaven ontsluiten.

De aanleg van de Mekongweg is een uitdagende klus door het terrein waar de weg op komt te liggen. Het projectgebied is grotendeels omgeven door zee. Waardoor wind vrij spel heeft en de weersomstandigheden extremer zijn dan in het binnenland. Naast het asfalteren van de geheel nieuwe route rondom het dit jaar opgespoten bedrijventerrein, is KWS verantwoordelijk voor het uitvoeren van het grondwerk en het straatwerk ter plaatse van de kruisingen en wordt de rijbaan ingericht met markeringen en bebording.

Om de MKI-waarde van het project zo laag mogelijk te houden worden er op de Mekongweg duurzame asfaltmengsels aangelegd. Daarnaast rijdt al het transport voor het project op biodiesel. Hiermee wordt er een 53% lagere MKI-waarde ten opzichte van het referentieontwerp behaald.

De aanleg van de Mekongweg past in het beleid van het Havenbedrijf om het nieuwe havengebied zo efficiënt en veilig mogelijk aan te sluiten op het wegennet van de Maasvlakte. Volgens planning wordt het werk in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd.

Lees ook:

Studie naar ‘waterstof-snelweg’ van Schotland naar Rotterdam

Rotterdams bedrijf maakt kunstmatige riffen met de 3D-printer

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie