INTEGRATIE

Infrabedrijven Hoornstra gaan samen verder

Bouwrijp maken (bron Hoornstra Infrabouw)

Hoornstra-Ophof Infra BV gaat verder onder de vlag van Hoornstra Infrabouw in Doesburg. Naast capaciteitsvoordelen die door de integratie ontstaan, is de samenwerking ingegeven door de inbreng van specifieke kennis op het gebied van straatwerk en saneringen van Hoornstra-Ophof Infra BV. Ook speelt mee dat het aantal infraprojecten en de omvang ervan toenemen, zegt de directie.

De naam Ophof Infra is in 2012 overgenomen door Jan Hoornstra, eigenaar van onder meer Hoornstra Infrabouw en Hoornstra Bouw. Het Doesburgse familiebedrijf groeit sterk en heeft in 2021 een omzet gemaakt van ruim 31 miljoen euro. Tot op heden opereert wegenbouwer Hoornstra Ophof Infra zelfstandig. Wel werkte het bedrijf de laatste jaren in tal van projecten steeds vaker samen met Hoornstra Infrabouw. Onder meer bij binnenstedelijke reconstructies ondersteunen de bedrijven elkaar met mensen en middelen.

130 medewerkers

De directie wordt gevormd door Albert Gorelikow (commerciële zaken) en Mink Jaap Ypma (algemene zaken). Alle medewerkers van Hoornstra-Ophof Infra gaan over naar de nieuwe organisatie. Deze bestaat vanaf 1 juli uit 130 medewerkers en heeft een omzet van circa 43 miljoen euro. Het hoofdkantoor wordt Doesburg, de vestigingen in Apeldoorn en Zwolle blijven gehandhaafd.

LEES OOK:

BAM infra: schoner en stiller in Amsterdam

Wat infra mooi maakt: ‘Projecten op koers houden’

Auteur: Redactie