Viaduct Swifterringweg. Foto: provincie Flevoland

Gunning wegonderhoud ingetrokken na conflict met aannemer

Foto: nieuwsbericht provincie Flevoland

De provincie Flevoland heeft de voorlopige gunning van het onderhoud aan een ringweg en het fietspad langs die weg ingetrokken. Er is discussie ontstaan over de winnende inschrijving. Hierdoor wordt het werk zeker met enkele maanden uitgesteld.

Waar de partijen het precies over oneens zijn, blijft in het midden. “Er is discussie ontstaan over de inschrijving van de aannemer aan wie provincie Flevoland het werk wilde gunnen. Daarom is de voorgenomen gunning ingetrokken. Omdat de werkzaamheden op korte termijn zouden beginnen, gaat de provincie de deze opnieuw plannen. Het kan nog enkele maanden duren voordat de werkzaamheden starten.”

Asfalt vervangen

Het onderhoud moet dus worden uitgevoerd aan de Swifterringweg, op het traject tussen de tunnelbak van Observatorium Robert Morris, tot aan de gemeentegrens tussen Lelystad en Dronten. Het fietspad is vanaf het observatorium tot de aansluiting van het fietspad op de Randweg in Swifterbant aan onderhoud toe. Het asfalt van de weg en het fietspad wordt vervangen. Daarnaast wordt de weg zelf veiliger gemaakt.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.