Aansluiting A6. Foto: Fotostudio Wierd

Nieuwe aansluiting op A6 en N727 open voor verkeer

Aansluiting A6. Foto: Fotostudio Wierd NIET HERGEBRUIKEN

De nieuwe aansluiting op de A9 en de N727 Anthony Fokkerweg bij Lelystad is geopend voor het verkeer. De provincie Flevoland en Rijkswaterstaat zijn vooral te spreken over hoe efficiënt de realisatie is verlopen.

Er is een aansluiting op de A6 gemaakt met een toe- en afrit naar Almere. In zeven weken tijd is een viaduct van circa 80 meter over de A6 gebouwd en een grote ecologische duiker van ruim 80 meter onder de A6 aangelegd. De Anthony Fokkerweg is doorgetrokken en om de waterhuishouding weer op orde te maken, is de Hollandse Tocht omgelegd. Heijmans Infra voerde het werk uit en onderstreept dat het binnen de planning is afgerond.

Minder verkeersdruk

De provincie legt uit waarom er voor deze oplossing is gekozen. “De nieuwe aansluiting zorgt voor een betere verdeling van het verkeer en vermindert daarmee de verkeersdruk bij aansluiting 10 Lelystad Centrum. Gezien de ontwikkelingen van Lelystad is deze nieuwe aansluiting noodzakelijk. Daarnaast verbetert de aanleg van deze aansluiting de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen en Lelystad Airport.”

Omdat het project betrekking heeft op twee wegen die verschillende beheerders hebben, was een goede samenwerking belangrijk voor het slagen van dit project. “Daar waar we als wegbeheerders elkaar raken, is het mooi dat we op deze manier samenwerken. Hierdoor is er voor de omgeving minder overlast en werken we efficiënter”, zegt gedeputeerde Jan Reus daarover. Eric Diepstraten, directeur Netwerkontwikkeling Rijkswaterstaat, sluit zich daarbij aan: “We zijn trots op de samenwerking en ik hoop dat we in de toekomst vaker als één overheid mooie projecten kunnen realiseren.”

Foto: Fotostudio Wierd

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.