Wegkantsystemen Heijmans

Onderhoud wegkantsystemen Zuid-Nederland blijft bij Heijmans

Foto: nieuwsbericht Heijmans 17-12-2020

Vanaf de zomer verzorgt Heijmans nog eens vijf jaar het onderhoud aan wegkantsystemen in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Met deze opdracht is een bedrag van 17 miljoen euro gemoeid.

Het bedrijf won de aanbesteding die hiervoor was uitgeschreven. De oorspronkelijke verbintenis loopt al vijf jaar en wordt hiermee minimaal diezelfde periode verlengd.

Wegkantsystemen langs de Nederlandse Rijkswegen informeren en sturen het verkeer, afhankelijk van de condities op de weg. Rijkswaterstaat kan hiermee onder meer waarschuwen voor files, verkeersdata verzamelen en wegwerkzaamheden beveiligen. In totaal verzorgt Heijmans het onderhoud van deze systemen voor acht provincies voor Rijkswaterstaat. Naast de drie zuidelijke provincies zijn dat Gelderland, Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Verkeerscentrale

Heijmans neemt het onderhoud voor zijn rekening van alle systemen die aan de verkeerscentrales in Helmond en Wolfheze zijn gekoppeld. Een verkeerscentrale is een locatie waarvandaan het operationeel verkeersmanagement plaatsvindt binnen een bepaald beheergebied. Vanuit een verkeerscentrale worden de wegkantsystemen, zoals de verkeerssignalering, verkeersregelinstallaties, spitsstroken en dynamische route informatie panelen aan- of bijgestuurd.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.