Blauwe Loper A7

Inhijsen brugdeel boven A7 binnen 2 uur voltooid

Drie grote kranen hebben afgelopen weekend in ruim anderhalf uur een deel van de Blauwe Loper boven de A7 geplaatst. Het gaat om een brugdeel van 42 meter en 92 ton.

Deze belangrijke schakel in de langste fiets- en wandelbrug van Europa werd vrijdagavond op een ponton via het Winschoterdiep naar Blauwestad vervoerd. De Blauwe Loper gaat Blauwestad verbinden met Winschoten.

Tijdens het takelwerk was een deel van de snelweg A7 tijdelijk afgesloten. Het verkeer werd omgeleid en het publiek was opgeroepen om vanwege veiligheid- en coronaregels thuis te blijven. Belangstellenden konden het takelwerk via een livestream volgen. De hijsklus, die vlak na 22.00 uur begon, werd online zo’n 9.000 keer bekeken. Enkele tientallen mensen verzamelden zich op ruime afstand om de werkzaamheden mee te maken.

Eind dit jaar in gebruik

Met de plaatsing van het brugdeel boven de A7 krijgt de Blauwe Loper steeds meer vorm.
Op 21 oktober wordt het deel over het Winschoterdiep geplaatst. Daarna volgen de werkzaamheden aan het gedeelte tussen de Blauwestad en de A7. Het streven is om de Blauwe Loper eind dit jaar open te stellen voor gebruik.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.