Heijmans werkt aan infrastructuur Eindhoven Noordwest

Knooppunt De Hogt - Foto: Ivo Ketelaar

Heijmans gaat de tweede fase van de weginfrastructuur van Eindhoven Noordwest aanleggen. De gemeente Eindhoven heeft Heijmans daarvoor een opdracht gegeven met een contractwaarde van ruim € 21 miljoen.

Eindhoven Noordwest is een gebiedsontwikkeling van de gemeente Eindhoven en richt zich voornamelijk op de hightech industrie. Het gebied ligt ten oosten van Eindhoven Airport aan weerszijde van de A2.

Om het gebied Eindhoven Noordwest te ontsluiten en de bereikbaarheid van de stad, verschillende bedrijventerreinen en Eindhoven Airport te verbeteren wordt de infrastructuur uitgebreid en aangepast. Het project bevat onder andere de aanleg van de complete weginfrastructuur inclusief de bouw van drie verkeersbruggen en twee fietsbruggen.

Eerder was Heijmans al betrokken bij de ontwerpfase van het project rond de weginfrastructuur voor Eindhoven Noordwest. Die fase werd in september afgerond. Vanaf januari 2020 gaat de schop voor fase 2 daadwerkelijk de grond in. De realisatie wordt gefaseerd uitgevoerd en eind 2021 afgerond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV