N200: Nieuwe drinkwatertransportleiding Amsterdam in werking

Foto: Ivo Ketelaar

Vanaf medio juli hinderpiek N200: op gehele traject werkzaamheden

In het project ‘De Nieuwe N200’ is een belangrijke mijlpaal bereikt. De nieuwe drinkwatertransportleiding naar Amsterdam is verplaatst onder het fietspad, aangesloten en getest. Nu het drinkwater door de nieuwe leidingen stroomt en de oude leiding in de dijk buiten werking is, kunnen de werkzaamheden aan de weg zelf van start. Medio juli 2019 zijn alle werkzaamheden op de N200 tegelijkertijd in uitvoering. Dit brengt deze zomer forse hinder met zich mee.

Het behalen van deze eerste mijlpaal in het project ‘De Nieuwe N200’ is meteen ook het startsein voor de rest van de werkzaamheden. De succesvolle aansluiting van de nieuwe drinkwaterleiding betekent dat het project verder kan met het aansluiten van de tweede drinkwatertransportleiding, het ophogen van de dijk en de aanleg van de ecopassage.

Weekend van 12 juli -15 juli afsluitingen en omleidingen

De aannemerscombinatie ééN200 past van vrijdag 12 juli (19.00 uur) tot en met maandag 15 juli (05.00 uur) op verschillende locaties de verkeersituatie aan. Tijdens dit weekend gelden diverse afsluitingen en omleidingen bij de kruising Admiraal de Ruijterweg – Molenwerf. De kruising is dan grotendeels afgesloten voor verkeer. Alleen verkeer vanaf Haarlem of de A10 (afrit S103) kan dan rechtsaf naar de Admiraal de Ruijterweg. Alle andere richtingen zijn dat weekend afgesloten.

Ook gelden er dit weekend meerdere afsluitingen op de N200 tussen de Osdorperweg en de Australiëhavenweg. Vanaf zondagavond is de Kimpoweg voor langere tijd dicht. Gedetailleerde berichtgeving over alle afsluitingen volgt via www.denieuwen200.nl.

Zomer forse hinder; mijd de N200

De werkzaamheden veroorzaken forse hinder deze zomer. Automobilisten wordt geadviseerd de N200/Haarlemmerweg te mijden en goed voorbereid op weg te gaan. Check voor vertrek www.denieuwen200.nl en/of gebruik routeplanners van Google Maps, Waze en Flitsmeister. Deze zijn altijd actueel. Deze zomer werkt ééN200 ook tijdens de bouwvak door, zodat de grootste hinder plaatsvindt tijdens de vakantieperiode.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Waternet