Dag van de Bouw: landelijke en regionale openingen

Graafmachines aan het werk Foto: 2020, Ivo Ketelaar

Op zaterdag 15 juni aanstaande houden meer dan 140 bouwplaatsen in heel Nederland weer open huis voor de Dag van de Bouw. Op dit jaarlijkse evenement kunnen duizenden geinteresseerden met eigen ogen aanschouwen hoe de bouwsector vele aspecten van de samenleving mogelijk maakt.

De 142 projecten die op de Dag van de Bouw te bezoeken zijn, bevinden zich in alle uithoeken van Nederland. In iedere regio is er een uitzonderlijk, indrukwekkend of bijzonder bouwproject uitverkoren om de Dag officieel te openen.

Regio Randstad Zuid

In regio Randstad Zuid wordt de landelijke opening van de Dag van de Bouw gehouden. Rond 10:00 uur zullen Michelle Blom, directeur generaal Rijkswaterstaat en Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland de officiële openingshandeling verrichten. De Dag van de Bouw wordt geopend op de bouwplaats van de Rotterdamsebaan in Den Haag. De Rotterdamsebaan is een nieuwe weg die Den Haag en de regio beter bereikbaar maakt door de snelwegen A4 en A13 met de Centrumring van Den Haag te verbinden. Na de openingshandeling krijgen de genodigden een rondleiding door de Victory Boogie Woogietunnel. Het terrein van de Rotterdamsebaan is vanaf 10.00 uur open voor publiek.

Regio Noord

In regio Noord vindt om 10:30 uur de regionale opening plaats bij nieuwbouw van school Volta 2020 in Groningen. Klaas Graveland, eigenaar Hunebouw en Fries Heinis, algemeen directeur Bouwend Nederland verrichten de openingshandeling. Wethouder Gert Vos opent het duurzaamheidscentrum van de school. Na de opening zullen de genodigden via een routing een rondleiding genieten door deze toekomstbestendige, moderne onderwijsvoorziening.

Regio Oost

In regio Oost vindt de regionale opening plaats bij nieuwbouw Zone.college in Doetinchem. Omstreeks 10:30 openen Bas Hommelink, algemeen directeur WAM en Van Duren / BINX Smartility en Dick Verhoeven, algemeen directeur Bramer Beheer / bestuurslid Bouwend Nederland de Dag van de Bouw in het oosten van het land. Na de opening vervolgen zij hun weg over de bouwplaats van 6.910 m2.

Regio Zuid

In regio Zuid wordt de Tapijnkazerne in Maastricht geopend. Om 10:00 uur zullen wethouder Vivianne Heijnen, Eric Smeets, directeur bouwbedrijf Mertens, John Kreugel, voorzitter afdeling Limburg Bouwend Nederland en Claudia Reiner, vicevoorzitter Techniek Nederland deze dag officieel openen. Met leren als verbindend thema werken de Universiteit Maastricht (UM), Gemeente Maastricht en Provincie Limburg samen om de voormalige Tapijnkazerne nieuw leven in te blazen. Het gebied verandert de komende jaren in een openbaar park, met gebouwen die bedoeld zijn voor onderwijs, onderzoek en multifunctionele ruimten en horecavoorziening. Tapijn wordt een plek waar de studenten, bedrijven en inwoners van de stad elkaar ontmoeten.

Regio Randstad Noord

In regio Randstad Noord is een Dag van de Bouw Experience georganiseerd. De Burcht in Zaandam wordt omgetoverd tot één grote bouwplaats waar iedereen mee kan doen aan de bouw beleving. Tientallen bedrijven zijn die dag vertegenwoordigt en presenteren diverse aspecten van de bouw en infra zowel traditioneel als innovatief. Om 10:00 uur openen wethouder Songül Mutluer en Erik van Engelen, algemeen directeur Techniek Nederland het terrein. Na de openingshandeling krijgen zij een rondleiding langs de stands van de bouw en infra.

Meer informatie vindt u op de website van De bouw maakt het!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland

Dag van de Bouw: landelijke en regionale openingen | Infrasite