Winnaars Intertraffic Amsterdam 2018 Innovation Award bekend

Foto: Ivo Ketelaar

Intertraffic Amsterdam, ‘s-werelds grootste vakbeurs voor verkeerstechnologie en slimme mobiliteit, is vandaag 20 maart 2018 onder grote belangstelling geopend met de bekendmaking van de winnaars van de prestigieuze Innovation Award. De vijf categoriewinnaars en een overall winnaar werden onthuld in het bijzijn van genodigden, exposanten en de nationale en internationale pers. Intertraffic vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in RAI Amsterdam.

In aanwezigheid van ZKH Prins Constantijn en Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat werd het bedrijf Parkmobile Group uitgeroepen tot overall winnaar. Uit een totaal van meer dan 60 inzendingen imponeerde Parkmobile Group de internationale jury met hun On-Street Parking Information (OSPI) and ParkNow in-car Payments, ontwikkeld in samenwerking met BMW.

OSPI, ook winnaar in de categorie Smart Mobility, is in staat de waarschijnlijkheid te voorspellen waarmee een bestuurder een parkeerplaats kan vinden in een specifiek gedeelte van een stad. Het systeem maakt gebruik van historische data, parkeermeters en andere apps. Vervolgens navigeert het systeem direct naar de beste parkeerplaats en biedt het ook een directe betaalmogelijkheid. De jury was onder de indruk van de integrale toepassing van het systeem in het dashboard, hetgeen het gebruik van smartphone apps overbodig maakt. Dit is niet alleen efficiënter en gebruikersvriendelijker, maar draagt ook bij aan veiligheid. De jury was daarnaast enthousiast over het dynamische prijssysteem waarmee Parkmobile meedong binnen de categorie Parking – The Urban Mobility Control Management Hub (Paris).

Jurylid Ben Rutten van de Technische Universiteit Eindhoven gaf het volgende commentaar: Parkmobile en BMW zorgen er met OSPI voor dat het laatste deel van een rit binnen de stad efficiënt verloopt, waardoor er minder kilometers gemaakt worden, met een schonere en beter doorstromende stad als gevolg. Bovendien kan het systeem grotendeels beschikbaar gemaakt worden voor andere automerken.

De andere categoriewinnaars zijn als volgt:

  • Infrastructure
    In een sterk en gevarieerd deelnemersveld, is het CROSS Zlin OptiWIM meetsysteem als winnaar uit de bus gekomen binnen de categorie Infrastructure voor zijn precisie, vervangingsgemak en toekomstbestendigheid. Weigh-in-motion techniek is op zich niet nieuw, echter de OptiWIM combineert een aantal wereldprimeurs, zoals een brede toepassing op de verkeerstroom, accuraatheid tot 3%, temperatuurcompensatie, RF immuun. “De jury was van mening dat de initieel hogere kosten kunnen opwegen tegen de levensduur en meetaccuratesse” lichtte jurylid Adam Hill, redacteur van ITS International toe. “Het feit dat een gehele rijbaan bovendien vervangen kan worden in minder dan twee uur, waarmee verkeersdisruptie tot een minimum beperkt blijft, maakt het systeem ook aantrekkelijk.”
  • Traffic Management
    Winnaar in deze categorie is de CITIX 3D van Eco-Counter. Deze technologie, die in vijf jaar ontwikkeld is, maakte indruk bij de jury met zijn nauwkeurige detectie van voetgangers, fietsers en auto’s in combinatie met een zeer eenvoudige installatie. “De stereoscopische camera is innovatief en kan praktisch overal geïnstalleerd worden, een lichtgewicht oplossing voor de toenemende vraag naar het monitoren en detecteren van kwetsbare weggebruikers.” zegt jurylid Tom Stone, redacteur van Traffic Technology International magazine.
  • Safety
    In de Safety categorie heeft Sernis Technologic Solutions gewonnen met hun SR-90: een systeem dat een ‘verkeersdrempel op maat’ mogelijk maakt. Bedrade ‘‘studs” (‘knoppen’, verbonden met een snelheidsdetectiesysteem) in de weg zorgen bij snelheidsoverschrijding voor een onaangename trilling bij het overrijden ervan terwijl twee kleuren LED signalen bestuurders waarschuwen. De aansturing is het resultaat van een doeltreffend algoritme: de hoogte van de knoppen en de LED kleuren veranderen afhankelijk van de snelheid waarmee het voertuig de controlezone nadert. Hoe sneller het voertuig nadert, hoe hoger de knoppen boven het wegdek verrijzen, echter altijd zonder gevaar voor schade aan de auto. Als de snelheidslimiet niet overschreden wordt, blijven de knoppen in het wegdek verzonken. “Dit is een bijzonder innovatief concept voor intelligente snelheidsreductie van gemotoriseerde voertuigen bij gecontroleerde trajecten” zegt juryvoorzitter Peter van der Knaap. “De jury was zeer te spreken over het ontwerp en de relatieve betaalbaarheid van het systeem plus de claim dat het knopoppervlak niet te glad is voor motorrijders of remmende voertuigen. Dit aspect, in combinatie met het onmogelijk maken van het omzeilen van de knoppen, vraagt wel om een duidelijk doordachte locatiebepaling voor initieel gebruik.”
  • Parking
    De nieuwe oplossing van startup ParkHere is winnaar binnen de categorie Parking. De jury was unaniem in de beoordeling dat de Self-powered parking sensor een totaal nieuw ontwerp binnen deze technologie vertegenwoordigt: dit is de eerste in het wegdek ingebedde sensor die geen externe stroomtoevoer nodig heeft. De sensor genereert door de druk die ontstaat bij het overrijden van de strip zelf de energie om zich te voorzien van voeding om signalen naar het basisstation te kunnen sturen. Van daaruit wordt de data naar de cloud gestuurd. “In relatie tot andere genomineerden is dit de meest duurzame oplossing voor de industrie” zegt jurylid Jorrit Weerman, CEO van Parking Network. “De oplossing van deze Duitse startup is uitermate duurzaam – met een levensduur van maar liefst 25 jaar zonder ooit elektriciteit nodig te hebben.”
  • Special Mention
    The jury gaf een Special Mention aan twee genomineerden – Sprinx Traffic AID van Sprinx Technology in de Traffic Management categorie en de Asura Recognition Unit van Asura in the Infrastructure categorie. Beiden werden gezien als toonaangevende voorbeelden van een groeiende trend binnen de industrie om van simpele camera’s een slimme toepassing te maken, door op software gebaseerde upgrades van functionaliteit te bieden.

Jury Intertraffic Amsterdam Innovation Award 2018:
Dr. Peter van der Knaap (voorzitter), Directeur – SWOV, Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (NL)
Adam Hill, hoofdredacteur – ITS International, Route One Publishing Ltd (GB)
Jorrit Weerman, CEO – Parking Network (NL)
Tom Stone, hoofdredacteur – Traffic Technology International, UKi Media & Events Ltd (GB)
Dr. Ir. B.J.C.M. (Ben) Rutten, Program Manager – Strategic Area Smart Mobility Technische Universiteit Eindhoven (NL)

AMREF Flying Doctors
De wereld van verkeer en vervoer is altijd in ontwikkeling en constant op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Innovaties zijn hierbij cruciaal en Intertraffic draagt daar graag aan bij door middel van de Intertraffic Amsterdam Innovation Award. Wij zijn als organisatie ook zeer begaan met ontwikkelingsprojecten. AMREF’s missie is het verbeteren van de gezondheid van achtergestelde bevolkingsgroepen in Afrika. Zo krijgen zij de kans om te ontsnappen aan armoede. Intertraffic doneert daarom de deelnamegelden van de Innovation Award aan AMREF Flying Doctors.

Over Intertraffic Worldwide Events
Intertraffic is het internationaal toonaangevende industrieplatform voor infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid, parkeren en slimme mobiliteit. Sinds de lancering van de eerste Intertraffic vakbeurs in Amsterdam in 1972, is het beursconcept door vertaald naar evenementen in Turkije, China, Mexico en Indonesië. Intertraffic biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en oplossingen van leveranciers. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. Intertraffic richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden op www.intertraffic.com. Intertraffic Amsterdam wordt georganiseerd door RAI Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RAI Amsterdam

Winnaars Intertraffic Amsterdam 2018 Innovation Award bekend | Infrasite

Winnaars Intertraffic Amsterdam 2018 Innovation Award bekend

Foto: Ivo Ketelaar

Intertraffic Amsterdam, ‘s-werelds grootste vakbeurs voor verkeerstechnologie en slimme mobiliteit, is vandaag 20 maart 2018 onder grote belangstelling geopend met de bekendmaking van de winnaars van de prestigieuze Innovation Award. De vijf categoriewinnaars en een overall winnaar werden onthuld in het bijzijn van genodigden, exposanten en de nationale en internationale pers. Intertraffic vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in RAI Amsterdam.

In aanwezigheid van ZKH Prins Constantijn en Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat werd het bedrijf Parkmobile Group uitgeroepen tot overall winnaar. Uit een totaal van meer dan 60 inzendingen imponeerde Parkmobile Group de internationale jury met hun On-Street Parking Information (OSPI) and ParkNow in-car Payments, ontwikkeld in samenwerking met BMW.

OSPI, ook winnaar in de categorie Smart Mobility, is in staat de waarschijnlijkheid te voorspellen waarmee een bestuurder een parkeerplaats kan vinden in een specifiek gedeelte van een stad. Het systeem maakt gebruik van historische data, parkeermeters en andere apps. Vervolgens navigeert het systeem direct naar de beste parkeerplaats en biedt het ook een directe betaalmogelijkheid. De jury was onder de indruk van de integrale toepassing van het systeem in het dashboard, hetgeen het gebruik van smartphone apps overbodig maakt. Dit is niet alleen efficiënter en gebruikersvriendelijker, maar draagt ook bij aan veiligheid. De jury was daarnaast enthousiast over het dynamische prijssysteem waarmee Parkmobile meedong binnen de categorie Parking – The Urban Mobility Control Management Hub (Paris).

Jurylid Ben Rutten van de Technische Universiteit Eindhoven gaf het volgende commentaar: Parkmobile en BMW zorgen er met OSPI voor dat het laatste deel van een rit binnen de stad efficiënt verloopt, waardoor er minder kilometers gemaakt worden, met een schonere en beter doorstromende stad als gevolg. Bovendien kan het systeem grotendeels beschikbaar gemaakt worden voor andere automerken.

De andere categoriewinnaars zijn als volgt:

  • Infrastructure
    In een sterk en gevarieerd deelnemersveld, is het CROSS Zlin OptiWIM meetsysteem als winnaar uit de bus gekomen binnen de categorie Infrastructure voor zijn precisie, vervangingsgemak en toekomstbestendigheid. Weigh-in-motion techniek is op zich niet nieuw, echter de OptiWIM combineert een aantal wereldprimeurs, zoals een brede toepassing op de verkeerstroom, accuraatheid tot 3%, temperatuurcompensatie, RF immuun. “De jury was van mening dat de initieel hogere kosten kunnen opwegen tegen de levensduur en meetaccuratesse” lichtte jurylid Adam Hill, redacteur van ITS International toe. “Het feit dat een gehele rijbaan bovendien vervangen kan worden in minder dan twee uur, waarmee verkeersdisruptie tot een minimum beperkt blijft, maakt het systeem ook aantrekkelijk.”
  • Traffic Management
    Winnaar in deze categorie is de CITIX 3D van Eco-Counter. Deze technologie, die in vijf jaar ontwikkeld is, maakte indruk bij de jury met zijn nauwkeurige detectie van voetgangers, fietsers en auto’s in combinatie met een zeer eenvoudige installatie. “De stereoscopische camera is innovatief en kan praktisch overal geïnstalleerd worden, een lichtgewicht oplossing voor de toenemende vraag naar het monitoren en detecteren van kwetsbare weggebruikers.” zegt jurylid Tom Stone, redacteur van Traffic Technology International magazine.
  • Safety
    In de Safety categorie heeft Sernis Technologic Solutions gewonnen met hun SR-90: een systeem dat een ‘verkeersdrempel op maat’ mogelijk maakt. Bedrade ‘‘studs” (‘knoppen’, verbonden met een snelheidsdetectiesysteem) in de weg zorgen bij snelheidsoverschrijding voor een onaangename trilling bij het overrijden ervan terwijl twee kleuren LED signalen bestuurders waarschuwen. De aansturing is het resultaat van een doeltreffend algoritme: de hoogte van de knoppen en de LED kleuren veranderen afhankelijk van de snelheid waarmee het voertuig de controlezone nadert. Hoe sneller het voertuig nadert, hoe hoger de knoppen boven het wegdek verrijzen, echter altijd zonder gevaar voor schade aan de auto. Als de snelheidslimiet niet overschreden wordt, blijven de knoppen in het wegdek verzonken. “Dit is een bijzonder innovatief concept voor intelligente snelheidsreductie van gemotoriseerde voertuigen bij gecontroleerde trajecten” zegt juryvoorzitter Peter van der Knaap. “De jury was zeer te spreken over het ontwerp en de relatieve betaalbaarheid van het systeem plus de claim dat het knopoppervlak niet te glad is voor motorrijders of remmende voertuigen. Dit aspect, in combinatie met het onmogelijk maken van het omzeilen van de knoppen, vraagt wel om een duidelijk doordachte locatiebepaling voor initieel gebruik.”
  • Parking
    De nieuwe oplossing van startup ParkHere is winnaar binnen de categorie Parking. De jury was unaniem in de beoordeling dat de Self-powered parking sensor een totaal nieuw ontwerp binnen deze technologie vertegenwoordigt: dit is de eerste in het wegdek ingebedde sensor die geen externe stroomtoevoer nodig heeft. De sensor genereert door de druk die ontstaat bij het overrijden van de strip zelf de energie om zich te voorzien van voeding om signalen naar het basisstation te kunnen sturen. Van daaruit wordt de data naar de cloud gestuurd. “In relatie tot andere genomineerden is dit de meest duurzame oplossing voor de industrie” zegt jurylid Jorrit Weerman, CEO van Parking Network. “De oplossing van deze Duitse startup is uitermate duurzaam – met een levensduur van maar liefst 25 jaar zonder ooit elektriciteit nodig te hebben.”
  • Special Mention
    The jury gaf een Special Mention aan twee genomineerden – Sprinx Traffic AID van Sprinx Technology in de Traffic Management categorie en de Asura Recognition Unit van Asura in the Infrastructure categorie. Beiden werden gezien als toonaangevende voorbeelden van een groeiende trend binnen de industrie om van simpele camera’s een slimme toepassing te maken, door op software gebaseerde upgrades van functionaliteit te bieden.

Jury Intertraffic Amsterdam Innovation Award 2018:
Dr. Peter van der Knaap (voorzitter), Directeur – SWOV, Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (NL)
Adam Hill, hoofdredacteur – ITS International, Route One Publishing Ltd (GB)
Jorrit Weerman, CEO – Parking Network (NL)
Tom Stone, hoofdredacteur – Traffic Technology International, UKi Media & Events Ltd (GB)
Dr. Ir. B.J.C.M. (Ben) Rutten, Program Manager – Strategic Area Smart Mobility Technische Universiteit Eindhoven (NL)

AMREF Flying Doctors
De wereld van verkeer en vervoer is altijd in ontwikkeling en constant op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Innovaties zijn hierbij cruciaal en Intertraffic draagt daar graag aan bij door middel van de Intertraffic Amsterdam Innovation Award. Wij zijn als organisatie ook zeer begaan met ontwikkelingsprojecten. AMREF’s missie is het verbeteren van de gezondheid van achtergestelde bevolkingsgroepen in Afrika. Zo krijgen zij de kans om te ontsnappen aan armoede. Intertraffic doneert daarom de deelnamegelden van de Innovation Award aan AMREF Flying Doctors.

Over Intertraffic Worldwide Events
Intertraffic is het internationaal toonaangevende industrieplatform voor infrastructuur, verkeersmanagement, veiligheid, parkeren en slimme mobiliteit. Sinds de lancering van de eerste Intertraffic vakbeurs in Amsterdam in 1972, is het beursconcept door vertaald naar evenementen in Turkije, China, Mexico en Indonesië. Intertraffic biedt een compleet overzicht van de meest actuele producten, diensten en oplossingen van leveranciers. Daarnaast worden de laatste trends en ontwikkelingen voor het voetlicht gebracht. Intertraffic richt zich op beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden op www.intertraffic.com. Intertraffic Amsterdam wordt georganiseerd door RAI Amsterdam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RAI Amsterdam