Gebiedscontract Zaanstreek Waterland naar KWS / Van Hattum en Blankevoort

Foto: Ivo Ketelaar

Gebiedscontract Zaanstreek Waterland definitief gegund aan Combinatie KWS / Van Hattum en Blankevoort

Provincie Noord-Holland heeft het gebiedscontract Zaanstreek Waterland definitief gegund aan de Combinatie KWS Infra Amsterdam – Heerhugowaard / Van Hattum en Blankevoort, beide onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. De aannemers gaan de komende tien jaar het gebied integraal en op basis van prestatie-eisen onderhouden.

Het integrale onderhoud wordt onder andere uitgevoerd aan weginfrastructuur, civieltechnische en beweegbare kunstwerken, groenzones en technische installaties, zoals verkeersmanagementsystemen. Onder het contract vallen ook gladheidsbestrijding en incidentmanagement. De werkzaamheden hebben als doel het volledige gebied gedurende tien jaar aan de contractuele eisen te laten voldoen. Daarbij draagt de Combinatie de verantwoordelijkheid voor de veiligheid, beschikbaarheid en bereikbaarheid van het gebied.

Tweede gebiedscontract

Door het gebied Zaanstreek Waterland als één gebied in de markt te zetten, ontstaat er synergie en kan het onderhoud en beheer effectiever, efficiënter en goedkoper uitgevoerd worden. Voor de Combinatie is dit de tweede gunning voor een meerjaren gebiedscontract. In mei 2017 kreeg de Combinatie al het gebiedscontract Gooi en Vechtstreek voor tien jaar gegund.

Samenwerking

Het meerjarig prestatiecontract onder toepassing van de UAV-GC 2005 moet ervoor zorgen dat het beheer efficiënter ingevuld wordt door de kennis, ervaring en innovatiekracht van de markt. Combinatie KWS / Van Hattum en Blankevoort bundelt haar krachten door binnen het gebiedscontract nauw samen te werken met andere VolkerWessels ondernemingen Gebr. Van Kessel, VolkerInfra, VolkerRail, Volker Safe Guard, Vialis en Wilchem. Provincie Noord-Holland en de Combinatie gaan een partnership aan zodat werkzaamheden in nauwe afstemming en samenwerking worden uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VolkerWessels