INTERMAT Innovation Awards 2018: Technologische uitdagingen van bouwsector

3239 intermat logo promosalons

De Intermat, internationale vakbeurs voor bouw en infrastructuur, heeft op donderdag 18 januari 2018 in het Maison du la Mutualité in Parijs de winnaars van de Intermat Innovation Awards bekendgemaakt. Als springplank voor wereldwijde innovatie van de sectoren bouw en openbare werken, heeft de jury van de Intermat Innovations Awards 13 prijswinnaars geselecteerd uit 90 deelnemende producten.

Internationale innovatie in de schijnwerpers

Wereldwijd bekend als etalage voor de bouwsector, worden in het kader van de Intermat Innovation Awards de laatste innovaties op het gebied van materieel, equipment en processing voor de bouw en materiaalproductie gepresenteerd. Tijdens de 2018 editie van deze internationale wedstrijd, werden de belangrijkste markttrends onderstreept, zoals de digitalisering van hulpmiddelen (applicatieontwikkeling, BIM, robotica,…), de uitbreiding van milieuoplossingen en de aanscherping van veiligheid en risicopreventie tijdens het productieproces.

De jury, voorgezeten door Bruno Cavagné, voorzitter van de FNTP (Franse Federatie van Openbare Werken), bestaat uit 13 internationale specialisten werkzaam in de sectoren die door de Intermat 2018 worden vertegenwoordigd: openbare werken, civiele techniek, wegen, gebouwen, materieelverhuur en de betonindustrie. Voor Nederland zit Pierre Boels, CEO van Boels Rental, in de jury.

De winnaars van de 7e editie van de Intermat Innovation Awards

Acht prijswinnaars werden beloond vanwege hun innovaties in de volgende vier categorieën, overeenkomend met de nieuwe organisatie van de vakbeurs in vier beurssegmenten:

GRONDVERZET & SLOOPWERKZAAMHEDEN

  • PRIJS VOOR EQUIPMENT EN MATERIEEL: VOLVO CE – EX2 (Prototype van volledig elektrische minigraafmachines, vrij van koolstofemissie, met 10 maal hogere efficiëntie en 10 maal lagere geluidsemissie dan het conventionele model).
  • PRIJS VOOR ONDERDELEN EN ACCESSOIRES: DMIC – UBIWAN®SMART (connected managementoplossing voor bouwmachines en – equipment).

WEGEN, MATERIALEN & FUNDERING

  • PRIJS VOOR EQUIPMENT EN MATERIEEL: FAYAT – TRX 100% (een wereldwijd unieke mobiele asfaltfabriek, voor hete en lauwe coatingtechnologie).
  • PRIJS VOOR ONDERDELEN EN ACCESSOIRES: RB3D – EXO PUSH (een gerobotiseerd skelet dat de machinist op een asfaltmachine fysiek ondersteunt in zijn werk. Dit is de eerste elektrische ‘wearbot’ die wordt geïntroduceerd in de sector openbare werken).

LIFTING, HANDLING & TRANSPORT

  • PRIJS VOOR EQUIPMENT EN MACHINES: HINOWA S.p.A. – Lightlift 33.17 Performance IIIS mobiele hoogwerker – (16,5 meter operationele lift, 32,5 meter werkbereik, 230 kg laadvermogen, meerdere gelijktijdige bewegingen en een nieuwe, bredere en comfortabele mand).
  • PRIJS VOOR ONDERDELEN EN ACCESSOIRES: MANITOU GROUP – Herkenningssysteem voor machinestabilisatie (de MRT 2470 en MRT 3050 verreikers zijn uitgerust met een spanningsmeter in de assen van de stabilisatorcilinders, die informatie geven over de druk die op de grond wordt uitgeoefend).

BOUW EN BETONSECTOR

  • PRIJS VOOR EQUIPMENT EN MACHINES: ALPHI – MaxUpDown (Een hulpmiddel voor het hanteren van MaxiDalle bekistingspanelen. Deze paneellift, bestaande uit een door perslucht aangedreven telescopische mast, tilt MaxiDalle panelen tot op grote hoogte).
  • PRIJS VOOR ONDERDELEN EN ACCESSOIRES: 360SMARTCONNECT – Connected beton (RFID-apparaten die in betonnen structuren verwerkt kunnen worden, 200 jaar meegaan en informatie leveren over bijvoorbeeld onderhoudsbehoefte).

Vijf speciale prijzen met betrekking tot de actuele belangen van de sector zijn eveneens toegekend:

    DIGITALE TRANSITIE AWARD: EFA FRANCE – EVAS (eerste spraakbedieningssysteem met geïntegreerde database communicerend met CAN-bus interfaces: multi-speakers, multi-talen en off-line werkzaam).

  • ENERGIE TRANSITIE AWARD: MECALAC – Mecalac E12 (’s werelds eerste compacte rupsgraafmachine op banden, 100% elektrisch, zonder concessies voor de levensduur, prestaties en compactheid).
  • START-UP AWARD BY EUROVIA: MATOS – Matos Connect (papiervrije oplossingen voor materieelverhuurbedrijven voor openbare werken ).
  • WORLD OF CONCRETE EUROPE AWARD: SIKA FRANCE – 3D-printproces voor prefab (een combinatie van innovatieve robotica toegepast op de betonindustrie, waarbij snel een betonartikel in originele vorm of ontwerp wordt geproduceerd. Het fundamentele voordeel van 3D-printen van beton is de buitengewone flexibiliteit).
  • VEILIGHEID AWARD: SIMA – HandSafe houtzaagmachine (naast de vele verplichte veiligheidsvoorzieningen waaraan deze machine voldoet, beschikt de nieuwe SIMA HANDSAFE over een uniek en exclusief veiligheidssysteem om de zaag onmiddellijk te stoppen zodra deze de menselijke huid raakt).

Gedetailleerde productomschrijvingen van de prijswinnaars zijn te vinden op:

paris-en.intermatconstruction.com

Over de Intermat:

Intermat Paris, de internationale vakbeurs voor bouw en infrastructuur vindt plaats van 23 t/m 28 april 2018 in Parijs (Parc des Expositions – Paris-Nord Villepinte).

INTERMAT Paris is het platform waar alle professionals uit de bouwsector bijeenkomen om zich gezamenlijk te wijden aan de efficiëntie van gebieden. Gedurende zes beursdagen worden innovaties, conferenties, netwerksessies, marktanalyses en potentiële bouwprojecten gepresenteerd aan 1.500 exposanten en ongeveer 200.000 vakbezoekers uit 167 landen, om te kunnen inspelen op actuele en toekomstige vraagstukken. Een nieuwe geografische en sectorale aanpak staat op het programma van de aankomende beurseditie 2018:

De internationaal georiënteerde Intermat Paris brengt vraag en aanbod voor de bouwsector uit het EMEA gebied (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bijeen, met inbegrip van gebieden met sterk potentieel en gebieden in ontwikkeling. De vakbeurs wordt georganiseerd rondom 4 beurssegmenten: Grondverzet & Sloopwerkzaamheden; Wegen, Materialen & Fundering; Bouw & Betonsector; Lifting, Handling & Transport.

 

 

Voor meer beursinformatie: paris.intermatconstruction.com

Vertegenwoordiging in Nederland

In Nederland wordt de Intermat 2018 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl, internet: www.promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot deelname en bezoek aan de beurs. Promosalons Nederland beschikt over inschrijfdossiers, uitnodigingen, marktinformatie. Contactpersonen voor deelname: Cynthia Kuijper, Alex Venderbos en Jean Butler, 020-4620025, e-mail: c.kuijper@promosalons.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Promosalons Nederland