INTERMAT 2018 presenteert oplossingen voor toekomstige uitdagingen

3239 intermat logo promosalons

Herstel bouwsector zet door

De vooruitzichten voor de aankomende beurseditie van de INTERMAT Paris, die plaatsvindt van 23 t/m 28 april 2018, zijn positief. Tussen nu en 2030 zal de gemiddelde groei van de internationale bouwmarkt naar verwachting 3,9% per jaar bereiken.¹ Ook Frankrijk verwacht herstel, met in 2017 +3,4%² groei voor de bouwsector en +1,7%³ voor de sector openbare werken. In deze dynamische context vormt de INTERMAT straks dé gelegenheid bij uitstek voor alle marktspelers uit het EMEA gebied (Europa, Midden-Oosten Afrika): bouwondernemingen, fabrikanten en leveranciers van bouwmaterieel en oplossingen kunnen uitwisselen en hun projecten uiteenzetten die bijdragen aan gebiedsontwikkeling.

De INTERMAT onderstreept haar positie als toonaangevende vakbeurs voor de bouw en infrastructuur en speelt in op actuele vraagstukken van marktspelers in dit ecosysteem: innovaties, conferenties, networking, marktanalyses en ‘het potentieel van grote bouwprojecten’ worden gepresenteerd aan naar verwachting 1.500 exposanten en 183.000 vakbezoekers afkomstig uit 167 landen.

‘Mobiliteit, huisvesting, energie, werkgelegenheid… de sector voor bouw en infrastructuur is een belangrijke speler op het gebied van regionale ontwikkeling en aantrekkelijkheid. In het licht van de actuele ingrijpende economische, maatschappelijke en milieugerelateerde veranderingen, ondersteunt de Intermat alle marktspelers uit deze sector en organiseert nieuwe onderdelen en evenementen voor meer toegevoegde waarde. Er is een nieuwe beursindeling per activiteitensector met een gediversifieerd aanbod gericht op technologische innovaties van de sector’ verklaart Isabelle Alfano, Beursmanager van de Intermat.

Update van de INTERMAT, op één jaar voorafgaand aan de beurs:

Een nieuwe organisatie die aansluit op vraag en aanbod en nieuwe hoogtepunten

Een sectorgericht aanbod in 4 speciale beurssegmenten

De beursindeling van de Intermat is veranderd om beter te kunnen voldoen aan de verwachtingen van exposanten en bezoekers: Betere zichtbaarheid van equipment, oplossingen en technieken voor een efficiënt beursbezoek en aandacht voor innovaties. De vakbeurs is georganiseerd rondom 4 beurssegmenten: Grondverzet & Sloopwerkzaamheden, Wegen, Materialen & Fundering, Bouw & Betonsector en Lifting, Handling & Transport.

De start van het Intermat Observatorium voor de Bouw, in samenwerking met Business France⁴.

Het Intermat Observatorium wordt georganiseerd voor het versterken van de band met de markt en om fabrikanten van bouwmaterieel te voorzien van een strategische studie in 12 landen uit het EMEA gebied, geselecteerd vanwege hun investeringsplannen voor infrastructuur en bouw. Het Observatorium maakt de balans op van de marktkansen voor fabrikanten van materieel, verdeeld over de 4 verschillende beurssegmenten. Voor elk land dat wordt gevolgd door het Observatorium, wordt een analyse gemaakt van de nationale investeringsprojecten, de belangrijke kwesties van 7 toepassingsgebieden, de voornaamste import- en exportmarkten voor bouwmaterieel en buitenlandse merken aanwezig in dit gebied. Het Observatorium presenteert tenslotte een exclusieve analyse van de belangrijkste actuele en geplande bouwprojecten tussen 2025-2030, evenals de betrokken marktspelers in deze projecten.

Vier themaruimtes voor technologische innovaties

In antwoord op vraagstukken op het gebied van digitalisering in de sector bouw en openbare werken en voor de presentatie van een gediversifieerd aanbod, worden technologische innovaties belicht in specifieke beursruimtes van de Intermat 2018: de beursruimte ConstructionTech 100% Start Up, de ruimte Smart Road, de beursruimte Smart Building – BIM en de beursruimte Demolition.

De organisatie van conferenties over belangrijke onderwerpen, voor elke themaruimte, bevordert de uitwisseling en het delen van kennis tussen professionals.

De Intermat Innovation Awards, een springplank voor innovaties

Onder voorzitterschap van de FNTP, belonen de Intermat Innovation Awards equipment, technieken, diensten of producten die bijdragen aan de ontwikkeling van de sector bouw en infrastructuur. Voor de aankomende beurseditie heeft de Intermat een nieuwe vakjury, afkomstig uit Europese bouwbedrijven, samengesteld.

De Pre-Intermat: een exclusieve uitwisseling tussen exposanten en vakpers, 3 maanden voorafgaand aan de beurs.

Tijdens deze preview op 18 en 19 januari 2018 in het Maison de la Mutualité in Parijs, presenteren exposanten hun beursevenementen, -noviteiten en -actualiteiten aan de internationale vakpers. Daarnaast worden de resultaten van de Intermat Innovation Awards bekendgemaakt tijdens de Pré-Intermat.

‘De Intermat 2018 streeft ernaar een combinatie van alle elementen te presenteren op het gebied van efficiëntie, evenals alle innovatie- en inspiratiebronnen, die bijdragen aan het succes van toekomstige projecten van alle bouwprofessionals. Tijdens de aankomende beurseditie wordt een speciaal programma samengesteld om bouwprojecten in het EMEA gebied te identificeren en toegang te bieden tot groeigebieden voor de ontwikkeling van business en zichtbaarheid in een gekwalificeerd en gevarieerd ecosysteem,’ concludeert Isabelle Alfano.

Organisatie van de Intermat:

S.E. INTERMAT bestaat uit verschillende vakorganisaties voor bouwprofessionals en importeurs:

  • CISMA, Vereniging voor bouwequipment, infrastructuur, staalindustrie en material handling
  • SEIMAT, Vereniging van internationale bedrijven gespecialiseerd in materieel voor openbare werken, delfstoffenwinning, bouw en hijswerk
  • Comexposium, Europese leider in de organisatie van evenementen

De groep COMEXPOSIUM, een van grootste organisatoren van vakevenementen wereldwijd, organiseert meer dan 170 BtoC en BtoB evenementen, in 11 verschillende activiteitensectoren variërend van voedingsmiddelen, landbouw, mode, interne staatsveiligheid, bouw, high-tech of optiek tot transport. Comexposium verwelkomt jaarlijks 45.000 exposanten en ruim 3 miljoen vakbezoekers in 26 landen wereldwijd. Comexposium is werkzaam in ruim 30 economische groeigebieden, zoals: Algerije, Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Duitsland, de Filipijnen Frankrijk, Indonesië, Italië, Japan, Korea, Monaco, Nederland, Nieuw Zeeland, Qatar, Rusland, Singapore, Spanje, Thailand, Turkije, UAE, de U.S.A., Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

Voor meer beursinformatie: paris.intermatconstruction.com

Vertegenwoordiging in Nederland

In Nederland wordt de Intermat 2018 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: 020-4620020, e-mail: info@promosalons.nl, internet: www.promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot deelname en bezoek aan de beurs. Promosalons Nederland beschikt over inschrijfdossiers, uitnodigingen, marktinformatie. Contactpersonen voor deelname: Cynthia Kuijper, Alex Venderbos en Jean Butler, 020-4620025, e-mail: c.kuijper@promosalons.nl.

1) Global Construction 2030

2) Volgens de Fédération Française du Bâtiment (FFB) – Franse Federatie van Bouwondernemingen

3) In volume ; volgens de Fédération Nationale des Travaux Publics (FNTP) – Franse Federatie van Openbare Werken

4) Business France is de Franse overheidsorganisatie die de internationalisering van de Franse economie bevordert en zich bezighoudt met de internationale ontwikkeling voor bedrijven en hun export, evenals prospectie en ontvangst van internationale investeringen in Frankrijk. Business France bevordert de economische activiteiten van Frankrijk, van Franse bedrijven en regio’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Promosalons Nederland