Jaarbericht 2016 Rijkswaterstaat verschenen

Zicht op Zeesluis IJmuiden - Foto: Ivo Ketelaar

Een energieneutrale snelweg, de grootste zeesluis ter wereld, een voor Nederland unieke dubbellaags verkeerstunnel die winst betekent voor bereikbaarheid en leefbaarheid; het is slechts een kleine greep uit de werkzaamheden van Rijkswaterstaat in 2016. In het jaarbericht dat donderdag 18 mei 2017 verscheen, vindt u meer resultaten.

Veilig, bereikbaar, leefbaar
We willen vlot en veilig van A naar B, beschermd zijn tegen overstromingen en altijd beschikken over voldoende schoon water. Rijkswaterstaat investeert in een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Bijvoorbeeld door de aanleg van nieuwe rijstroken, het verruimen van rivieren en versterken van de kust. Daarbij werken we nauw samen met andere partijen.

Online en op papier
Het jaarbericht 2016 is als papieren versie en als pdf te lezen. Per kerntaak wordt een voorbeeldproject op journalistieke wijze uitgelicht. Nog veel meer projecten en highlights uit het afgelopen jaar zijn op aansprekende wijze gebundeld en te vinden in onze online versie van het jaarbericht. Hier vindt u timelapses, filmpjes van projecten en andere hoogtepunten. Maak bijvoorbeeld in 30 seconden de plaatsing van de spoorbrug bij Muiderberg mee. Een operatie die in werkelijkheid een heel etmaal in beslag nam.

Meer informatie
Bekijk de highlights online en lees het jaarbericht 2016 www.jaarberichtrijkswaterstaat.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat