A50 Ewijk – Valburg vier rijstroken in beide richtingen

Foto: Ivo Ketelaar

Vanaf vrijdag 19 mei 2017 in de vroege ochtend

Het verkeer op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg kan vanaf vrijdag 19 mei gebruik maken van vier rijstroken met 120 kilometer per uur in beide richtingen. De wegverbreding van de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg van twee naar vier rijstroken in beide richtingen, is een feit. De Tacitusbrug over de Waal, tussen beide knooppunten in, bestaande uit twee brugdelen (een oud -1976- en nieuw -2013-) maakt dit mogelijk.

Rijkswaterstaat werkt sinds januari 2011 daadwerkelijk aan de wegverbreding A50 Ewijk – Valburg naar 2×4 rijstroken. Om deze wegverbreding mogelijk te maken, is direct naast de oude brug, een extra brug over de Waal gebouwd tussen 2011 en 2013. Tevens is de mogelijkheid benut om de bestaande brug te renoveren buiten het verkeer om: sinds mei 2013 maakte het verkeer in beide richtingen gebruik van de nieuwe brug over de Waal die direct naast de oude is gebouwd, en kon de bestaande brug gerenoveerd worden. De knooppunten Ewijk en Valburg zijn ook aangepast aan de wegverbreding.

Wegverbreding A50 Ewijk – Valburg
Rijkswaterstaat startte in januari 2011 met de bouw van de extra brug over de Waal. Vanaf 21 mei 2013 rijdt het verkeer op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg over deze brug met 2×3 rijstroken en volgde de renovatie van de naastgelegen bestaande brug buiten het verkeer.

Nu heeft het verkeer op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Valburg de beschikking over 2×4 rijstroken in beide richtingen met 120 kilometer per uur. Hierdoor verbeteren de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de regio.

Meer informatie
A50: verbreding Ewijk – Valburg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat