Eerste emmertje water in de bouwkuip van het aquaduct van de N31 Harlingen

o150 n31 Harlingen

Deze week hebben in totaal 75 kinderen van groep 7 en 8 uit Harlingen en Midlum de 1e emmertjes water in de bouwkuip van het aquaduct in de N31 bij Harlingen gegooid.

De eerste emmertjes water worden in de bouwkuip van het aquaduct gegooid door kinderen uit Midlum en Harlingen.

Dit deden ze samen met medewerkers van Ballast Nedam, wethouder Harry Boon, gedeputeerde Sietske Poepjes en directeur Netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Noord Nederland Mieke Attema.

Het onder water zetten van de gesloten moot is een mijlpaal voor het project N31. Hiermee laten we symbolisch zien dat het gesloten deel van het aquaduct klaar is. Eind van deze week gaan de pompen definitief aan en wordt de bouwkuip onder water gezet. Het aquaduct gaat dan drijven. Op vrijdag 24 maart wordt het aquaduct dan op zijn definitieve plek gevaren.

Het aquaduct is onderdeel van de vernieuwing van de N31 bij Harlingen. De nieuwe weg wordt verdubbeld en verdiept aangelegd en kruist in de toekomst 4 viaducten, een spoorviaduct en Van Harinxmakanaal met een aquaduct. De nieuwe weg wordt eind dit jaar in gebruik genomen.

De nieuwe N31 Harlingen

De gemeente Harlingen, Rijkswaterstaat, de provincie Fryslân, ProRail en Ballast Nedam werken samen aan de vernieuwing van de N31 ter hoogte van Harlingen. De weg wordt verdubbeld, wordt voorzien van een aquaduct en komt grotendeels verdiept te liggen.

Meer informatie over de nieuwe N31 Harlingen vindt u op de website van N31 Harlingen of op de projectpagina N31: verdubbelen en verdiept aanleggen bij Harlingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat