Eerste bestelling binnen Partnership Talking Traffic voor Helmond & Dynniq

De gemeente Helmond heeft als allereerste partij een voorgenomen bestelling geplaatst binnen het Partnership Talking Traffic. Het merendeel van deze bestelling zal bij Dynniq worden ondergebracht. Deze mijlpaal wordt op 23 november om 15:15 gevierd op de stand van Beter Benutten op Verkeer, Mobiliteit en Parkeren, waar u van harte welkom bent voor een toast.

Erik de Vries, wethouder green en smart mobility van de gemeente Helmond: ‘Helmond en Smart Mobility zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tientallen bedrijven, overheden en kennisorganisaties werken in Helmond samen om de mobiliteit van morgen vorm te geven. We zijn erg trots om nu als eerste de bestelling te plaatsen binnen dit innovatieve programma, waarin overheden en markt samenwerken om de doorstroming op snelwegen en juist ook in de stedelijke omgeving te verbeteren. Haye Mensonides, Managing Director Dynniq Mobility Nederland, is uiteraard verheugd met deze eerste bestelling. ‘Helmond en Dynniq werken al veel langer samen in diverse initiatieven om de mobiliteit in de regio te verbeteren. Wij zijn er dan ook trots op dat Helmond binnen het Partnership Talking Traffic kiest voor de Dynniq iVRI. Een logische keuze van Helmond omdat dit naadloos aansluit op de installed base van Dynniq: Imflow en Greenflow.’ Imflow is de ITS applicatie van Dynniq die verkeerslichten realtime aanstuurt waardoor een adaptief netwerksysteem ontstaat. Dit gebeurt op basis van het actuele en voorspelde verkeersbeeld. Als dit beeld wijzigt, bijvoorbeeld door grote evenementen of ongevallen, dan past het regelprogramma zichzelf aan. Er is geen apart spitsprogramma meer nodig. GreenFlow is een systeem dat ervoor zorgt dat een auto informatie uitwisselt met de bestaande infrastructuur. Het systeem geeft informatie over de toestand op de weg. GreenFlow wordt ingezet voor drie toepassingen: comfort, prioriteit en veiligheid.

Over Talking Traffic

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), decentrale overheden en het bedrijfsleven investeren tot en met 2020 samen 90 miljoen euro in het Partnership Talking Traffic. Het samenwerkingsverband van overheden met de verkeersindustrie, telecom- en internetbedrijven en automotivebedrijven is opgezet om de komende vijf jaar innovatieve verkeerstoepassingen te ontwikkelen en te leveren, met als doel de doorstroming op snelwegen en met name in de drukste regio’s en steden te verbeteren. Dynniq is een van de partners in dit bijzondere samenwerkingsverband. Meer informatie over het Partnership Talking Traffic is te vinden op www.beterbenutten.nl/talking-traffic.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dynniq Group