Eerste paal voor station vervoersknoop Bleizo

nieuw station tussen Den Haag en Gouda

Onder grote belangstelling en in een prachtige herfstzon is maandagmiddag 31 oktober 2016 de eerste paal voor een nieuw station de grond in gegaan. Dat is goed nieuws voor de inwoners van Lansingerland en Zoetermeer. Het nieuwe station wordt naar verwachting eind 2018 in gebruik genomen.

Vervoersknoop
Het station maakt onderdeel uit van de aanleg van vervoersknoop Bleizo bij het viaduct over de A12 dat straks trein, RandstadRail, bus, auto en fiets met elkaar verbindt. Dit biedt veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. De vervoersnetwerken van Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer worden zo goed met elkaar verbonden. Samen met gemeenten, klankbordgroep en NS denken we nog na over een geschikte naam voor het nieuwe station.

Bijzondere samenwerking
Normaal gesproken is ProRail in de lead als er om en nabij de sporen wordt gebouwd. In dit geval echter is het civieltechnische werk en het installatietechnische werk belegd bij de projectorganisatie van de gemeente Zoetermeer. Zij bouwen de perrons (inclusief trappen en liften), maar ook alle technische installaties en voorzieningen om het station goed te laten functioneren. ProRail zorgt ervoor dat de sporen en bovenleidingen hierop goed aansluiten, zodat een veilige en betrouwbare dienstregeling mogelijk is. Een unieke manier van samenwerken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail