Financial close voor PPS-project A27/A1

De financial close volgt op de voorlopige gunning van het project op 30 juni.

3Angle B.V., een projectvennootschap bestaande uit Heijmans Capital (een joint venture van Heijmans en 3i Infrastructure), 3i Infrastructure en Fluor, heeft financial close bereikt voor het publiek-private samenwerking project A27/A1 Utrecht-Noord – Knooppunt Eemnes – Aansluiting Bunschoten-Spakenburg. De financial close volgt op de voorlopige gunning van het project op 30 juni 2016. Het project heeft een contractwaarde van circa € 220 miljoen (inclusief 25 jaar beheer en onderhoud).

Financiering
Met deze mijlpaal is de benodigde financiering voor het project zeker gesteld. De financiering bestaat uit een deel vreemd vermogen en een deel eigen vermogen. Het vreemd vermogen wordt beschikbaar gesteld door DZ Bank AG, ING Belgium SA/NV, KBC Bank NV, Nederlandse Waterschapsbank N.V. en Sumitomo Mitsui Banking Corporation. KBC Bank NV treedt ook op als agent van de financiers. Het eigen vermogen wordt ingebracht door de drie aandeelhouders van 3Angle, elk met een gelijk aandeel.

3Angle
3Angle is verantwoordelijk voor de financiering, ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van de reconstructie van de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes, en de A1 tussen knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Heijmans en Fluor voeren het ontwerp, realisatie en beheer en onderhoud van het project uit, ieder met een gelijk aandeel.

Doorstroming en veiligheid verbeteren
Met het project wil Rijkswaterstaat de doorstroming en veiligheid op de A27 en A1 verbeteren en blijft de kwaliteit van de leefomgeving behouden. Het project omvat onder andere het verbreden van de A27 van 2×2 naar 2×3 rijstroken evenals de verbreding van de A1 van 2×2 naar 2×4 rijstroken. 3Angle gaat ook de verbindingsboog A27-A1 in knooppunt Eemnes breder maken.

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2018 gereed, waarna de onderhoudsperiode van 25 jaar ingaat.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV