Velsertunnel Run 27 november 2016 eenmalig hardloopevenement

Op zondag 27 november 2016 vindt een uniek en eenmalig hardloopevenement plaats door de Velsertunnel in de A22. De Velsertunnel Run 2016 is een initiatief van gemeente Beverwijk en gemeente Velsen.

De gemeenten vinden het erg bijzonder om 5.000 deelnemers door de Velsertunnel te laten hardlopen, iets wat na de opening van de tunnel in januari 2017 niet meer mogelijk is. De Velsertunnel is sinds april 2016 9 maanden dicht voor het verkeer vanwege een grootscheepse renovatie.

Niet zomaar een hardloopevenement, niet zomaar een afstand
Once in a lifetime! Bucketlist! Een unieke kans en een mooi parcours van Velsen naar Beverwijk. De loop start in Velsen en gaat onder andere over de prachtige paden in de parken Velserbeek, Waterland en Beeckestein. Om tot slot te finishen in de Breestraat, de gezellige en sfeervolle winkelstraat in Beverwijk. De hardlopers hebben er dan 7,68 km opzitten. Een knipoog naar de 768 m lengte van het overdekte deel van de Velsertunnel.

Samenwerkingsverband
Verschillende partijen zijn bij deze loop betrokken om dit evenement tot een groot succes te maken. Naast de initiatiefnemers gemeente Beverwijk en gemeente Velsen, zijn ook Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint betrokken. De uitvoering is in handen van sportevenementenbureaus SportConnection en SportSupport. Dit unieke hardloopevenement is nu mogelijk omdat de Velsertunnel vanwege de renovatie voor autoverkeer gesloten is. Op een later moment wordt er nog een open dag georganiseerd en natuurlijk staat er nog een feestelijke heropening op het programma.

Meer informatie
De website met meer informatie over het evenement staat vanaf dinsdag 13 september live. Volg de Velsertunnel Run 2016 op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws. Inschrijven kan vanaf maandag 19 september.
Meer weten over de renovatie van de Velsertunnel? Kijk op de projectpagina A22: renovatie Velsertunnel en blijf op de hoogte via social media: Facebook en Twitter

De Velsertunnel in een sportief jasje! Om half januari 2017 de Velsertunnel vervolgens weer terug te geven aan het autoverkeer.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat