Van Hattum en Blankevoort ontvangt eerste NENcertificaat Veiligheidsladder

NEN neemt Veiligheidsladder over van ProRail

VolkerWessels onderneming Van Hattum en Blankevoort heeft trede drie bereikt op de Veiligheidsladder. Op diverse projecten en afdelingen is het veiligheidsgedrag gemeten volgens de Veiligheidsladder van ProRail, per 1 juli 2016 beheerd door NEN. Van Hattum en Blankevoort is de oudste civiele aannemer van Nederland.

De gehele organisatie van Van Hattum en Blankevoort is gedreven om veilig gedrag te laten zien, aldus de auditors. Veiligheid leeft bij alle medewerkers. Een goed voorbeeld hiervan zijn de daily stands die op elk project gehouden worden. Jil Ligterink, statutair directeur van Van Hattum en Blankevoort: “Ik vind dat zelf ook een hele mooie ontwikkeling in ons bedrijf. Want in de daily stands komt eigenlijk alles samen: goede communicatie, goede voorbereiding en Samen Slimmer Bouwen. En dat alles draagt ook nog eens bij aan veilig werken.”

Dieter van Delft, projectmanager Externe Kwaliteit ILM van ProRail: “Het is mooi om te zien dat voor ons belangrijke partijen vrijwillig de ladder gaan beklimmen. Ze leveren daarmee een bijdrage aan een hoger veiligheidsbewustzijn bij het werken aan en rondom het spoor. Het gaat er uiteindelijk om dat in de hele keten het gedrag van management tot werkvloer volledig gericht is op veiligheid.”

Hanneke de Vries-Dahrs, directeur NCI, kijkt met plezier terug op de audit bij Van Hattum en Blankevoort: “Sinds kort is er een nieuwe ster aan het veiligheidsladderfirmament! De auditoren van NCI hebben kunnen genieten van de positieve effecten van verbeterprogramma’s zoals WAVE (het Veiligheidsprogramma van VolkerWessels) en LEAN op het veiligheidsgedrag. Er zijn opvallende zaken waargenomen zoals directie- en medewerkersbetrokkenheid, de WAVE-held, gedrevenheid, trots en professionaliteit. De wijze waarop de organisatie zich de ladder eigen heeft gemaakt mag gerust een succes genoemd worden.”

Over van Hattum en Blankevoort
Van Hattum en Blankevoort is een VolkerWessels-onderneming. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en onderhoudt innovatieve civiele constructies in de infrastructuur, energie- en vastgoedmarkt. De focus ligt op verkeersinfrastructuur en op projecten in en op het water en in de ondergrond. Van Hattum en Blankevoort is de oudste civiele aannemer in Nederland en viert in 2016 het 185-jarig bestaan.

Meer informatie van de redactie
Lees ook Prorail Veiligheidsladder overgedragen aan NEN

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VolkerWessels