Consortium met Heijmans ontvangt voorlopige gunning project A27/A1

Het consortium 3Angle bestaande uit Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure, is door Rijkswaterstaat voorlopig geselecteerd voor het publiek-private samenwerkingsproject A27/A1. Deze PPS-opdracht omvat ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud en financiering van de reconstructie van zowel de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes als de A1 tussen knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Het project heeft een contractwaarde van circa € 220 miljoen (inclusief 25 jaar beheer en onderhoud), waarvan 50% voor Heijmans.

Met de aanpak van de A27/A1 worden de doorstroming en de veiligheid op de A27 en de A1 verbeterd en blijft de kwaliteit van de leefomgeving behouden. Het project omvat onder andere het verbreden van de A27 van 2×2 naar 2×3 rijstroken evenals de verbreding van de A1 van 2×2 naar 2×4 rijstroken. 3Angle gaat ook de verbindingsboog A27-A1 in knooppunt Eemnes breder maken.

Rijkswaterstaat verwacht het project eind juli definitief te gunnen, waarna financial close is voorzien in oktober. Het project wordt medio 2019 opgeleverd.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit, wegen en civiel combineert in de werkgebieden wonen, werken en verbinden. Heijmans is actief in Nederland, België en Duitsland, en levert als technology partner kennis en concepten in verschillende markten. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Met ruim 6.500 medewerkers en in 2015 bijna € 2,0 miljard omzet, bouwen we aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Over 3i Infrastructure plc

3i Infrastructure plc is een gesloten investeringsfonds met haar zetel in Jersey, genoteerd aan de beurs in Londen, en staat onder toezicht van de Jersey Financial Services Commission. 3i Infrastructure doet lange termijn investeringen in infrastructuurprojecten. Haar strategie is gericht op het bouwen en beheren van een gebalanceerde portfolio teneinde stabiele rendementen voor haar aandeelhouders te kunnen realiseren uit een mix van inkomsten en waardestijging van de activa. 3i Investments plc is een 100% dochtervennootschap van 3i Group plc. en staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk. Zij treedt op als investeringsadviseur van 3i Infrastructure plc.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is wereldwijd actief bij het ontwerpen en uitvoeren van uiterst complexe projecten op het gebied van engineering en constructie. Het bedrijf creëert en levert innovatieve oplossingen voor zijn opdrachtgevers, ongeacht of het gaat om engineering, procurement, fabricage, constructie, onderhoud of projectmanagement. Al meer dan een eeuw levert Fluor innovatieve en geïntegreerde oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving, Texas, en het bedrijf staat op nummer 155 in de FORTUNE 500-lijst. Fluor heeft wereldwijd meer dan 60.000 medewerkers en de omzet in 2015 bedroeg $ 18,1 miljard. Bezoek Fluor op www.fluor.com en volg ons op Twitter @FluorCorp.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV