Arcadis verwerft raamovereenkomst projectbeheersing van Rijkswaterstaat

Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, heeft een raamovereenkomst verworven voor de levering van producten op het gebied van projectbeheersing voor Rijkswaterstaat (RWS). De totale omvang van het raamcontract is circa 30 miljoen euro verdeeld over vijf percelen. De drie percelen waarop Arcadis inschreef, namelijk Multidisciplinaire producten, Risico- en Planningsmanagement, werden gewonnen. Voor het perceel Multidisciplinaire producten kwalificeerden tien partijen zich. Voor de overige twee percelen zijn vijf partijen per perceel aangewezen. Dat maakte Arcadis donderdag 16 juni 2016 bekend.

Eerder huurde RWS capaciteit in veelal op basis van een inspanningsverplichting. Om een kwaliteitssprong te maken op het gebied van projectbeheersing heeft RWS echter het voornemen de inhuur verder af te bouwen en te vervangen door het uitbesteden van producten. De overeenkomst loopt van mei 2016 tot mei 2018 met de mogelijkheid van twee keer verlenging met één jaar.

Het overgrote aandeel van de ‘nadere overeenkomsten’, zowel in aantal als in financiële omvang, betreft de projectbeheersing van projecten op het gebied van grond, weg en waterbouw in zowel de droge als natte infrastructuur. Nu de raamovereenkomst gegund is voorziet Arcadis de komende tijd een toename van uitvragen op het gebied van projectbeheersing door RWS.

,,De ervaring, kennis en vaardigheden van de collega’s die wij op deze percelen inzetten is een belangrijkste succesfactor voor het behalen en uitvoeren van opdrachten binnen de raamovereenkomst’’, aldus algemeen directeur Gert Kroon van Arcadis. ,,Onze mensen hebben uitgebreide ervaring in eerdere projecten opgedaan, waarmee zij een goede reputatie hebben opgebouwd’’.

Over Arcadis
Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Door de toepassing van onze diepe marktsectorkennis in combinatie met onze ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten. Wij zijn met 27.000 mensen die in ruim zeventig landen meer dan €3,4 miljard aan omzet genereren. Wij ondersteunen UN-Habitat met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS Nederland BV