Dynniq exclusieve onderaannemer van Parkway-6

Rijkswaterstaat heeft op 14 maart 2016 de wegverbreding van de A6 voorlopig gegund aan het consortium Parkway-6 B.V. i.o. Dit consortium bestaat uit de bedrijven Dura Vermeer Groep NV / Besix Group SA / RebelValley BV / John Laing Investments Limited. Dynniq is als exclusieve onderaannemer verantwoordelijk voor de technische installaties in dit werk.

Dynniq zal zorg dragen voor de dynamische verkeersmanagementinstallaties op het hoofdwegennet en het onderliggend wegennet van de A6. Hieronder valt onder meer het ontwerp en de installatie van de wegkantstations, de verkeersregelinstallaties en de openbare verlichting. Dynniq zet op dit werk haar nieuwe versie van het OS6-Wegkantsysteem in. Met dit nieuwe wegkantsysteem is Beheer op Afstand (BOA) mogelijk, waarbij het systeem connectie maakt met een server van Rijkswaterstaat. Via deze verbinding wordt informatie uitgewisseld, wat gebruikt wordt om het onderhoud te optimaliseren.

Het project A6 Almere betreft een uitbreiding naar 4 rijstroken per rijrichting. De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De oplevering van de technische werkzaamheden staan gepland voor 2019. Daarna is Dynniq nog 15 jaar lang verantwoordelijk voor het onderhoud van de verkeersmanagementinstallaties, en nog 20 jaar voor het onderhoud van de verlichting. Het deelproject heeft een contractwaarde van 21,8 miljoen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Dynniq Group