Derde rijstrook A12 Ede – Grijsoord richting Arnhem beschikbaar

Verkeer op de A12 tussen Ede en Grijsoord in de richting Arnhem heeft sinds maandagochtend 23 mei 2016 de beschikking over drie rijstroken. De werkzaamheden tijdens de weekendafsluiting zijn succesvol verlopen en dat betekent dat de weggebruiker vanaf nu gebruik kan maken van drie rijstroken in de richting Arnhem.

Veel gebeurd
Het tracé tussen Ede en Grijsoord is afgelopen weekend in de richting Arnhem geasfalteerd en voorzien van definitieve belijning. Tijdens dit weekend werd ook een faunatunnel geplaatst en is de tunnelbak voor de onderdoorgang A12 ingeschoven. Een deel van het oude viaduct N224 is eveneens verwijderd. De onderdoorgang A12 is een tunneldeel van 3.600 ton, ca. 70 meter lang en 13,5 meter breed. Hiervoor was het nodig om in korte tijd veel werk te verzetten: in 10 uur tijd werd 12.000 kuub zand afgraven en in 15 uur werd de onderdoorgang verschoven naar de definitieve locatie. De rijstroken zijn geopend maar de werkzaamheden zijn nog niet af. De komende periode zullen er nog afrondende werkzaamheden worden uitgevoerd.

Op de projectpagina A12: wegverbreding Veenendaal – Ede – Grijsoord is binnenkort een timelapse te bekijken van deze werkzaamheden.

Weekendafsluiting richting Utrecht
Er staat in het kader van de wegverbreding A12 Ede Grijsoord nog één weekendafsluiting op de planning. In het weekend van vrijdag 17 tot en met maandag 20 juni wordt de A12 van knooppunt Grijsoord tot aansluiting Ede/Wageningen (24) in de richting Utrecht afgesloten. Nadere informatie volgt.

Het is de verwachting dat, als de werkzaamheden dit weekend voorspoedig verlopen én de weersomstandigheden gunstig zijn, de weggebruiker vanaf maandag 20 juni de beschikking heeft over 3 rijstroken in beide richtingen op de A12 tussen Ede en Grijsoord. Mochten de weersomstandigheden ongunstig zijn, dan worden deze werkzaamheden een weekend later, van 24 tot en met 27 juni, uitgevoerd.

Wegverbreding rond zomer 2016 gereed
Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2×2 naar 2×3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. Natuur is een speerpunt binnen het project.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat