Veel wegwerkzaamheden in Noord-Holland in april en mei

In april en mei 2016 zijn er weekendafsluitingen op de A9 Gaasperdammerweg en de A1 tussen knooppunt Diemen en knooppunt Muiderberg. Deze afsluitingen hebben gevolgen voor verkeer in de regio Amsterdam. Ook bij de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp zijn werkzaamheden. In april start eveneens de renovatie van de Velsertunnel.

A9 Gaasperdammerweg
Van vrijdagavond 1 april tot maandagochtend 4 april is de A9 afgesloten van knooppunt Holendrecht tot knooppunt Diemen. Een week later gebeurt hetzelfde in de andere richting. Van maandag 11 april tot maandag 2 mei is er een rijstrook minder beschikbaar tussen de knooppunten Diemen en Holendrecht. Dat zorgt voor meer verkeersdruk tijdens de spits. Op 2 mei wordt de wisselstrook in gebruik genomen en de nieuwe brug over de Gaasp. Deze nieuwe situatie vraagt gewenning van de weggebruiker.

A1 knooppunt Diemen – knooppunt Muiderberg
Het weekend van vrijdag 15 april is de A1 richting Amsterdam afgesloten tussen het knooppunt Muiderberg en Diemen. Een weekend later gebeurt hetzelfde in de andere richting. Op de A1 worden voorbereidingen getroffen voor het inrijden van de spoorbrug over de A1 nabij Muiderberg en wordt de weg verbreed. De A9 Gaasperdammerweg wordt uitgebreid naar 2×5 rijstroken plus een wisselstrook.

Beide werkzaamheden worden uitgevoerd voor het programma SAA (Schiphol – Amsterdam – Almere). Uitgebreide informatie vind u op de projectpagina en op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat

A1 Knooppunt Muiderberg
Van vrijdag 6 mei 20.00 uur tot zaterdag 7 mei 12.00 uur is de A1 afgesloten in beide richtingen tussen knooppunten Diemen en Muiderberg vanwege het verrijden van de spoorbrug over de A1. Het verkeer vanuit Almere richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en de A2, het verkeer vanuit Amsterdam naar Almere via de A2 en de A27. Ook de verbindingsboog van de A6 vanuit Almere/Lelystad naar de A1 richting Amersfoort gaat gedurende circa 8 uur dicht. Ook dit verkeer wordt omgeleid via de A27.

Sluiting Velsertunnel
De Velsertunnel gaat vanaf vrijdagavond 15 april negen maanden dicht voor een grootscheepse renovatie. Om 21.00 uur die dag sluit Rijkswaterstaat de tunnel af. Omleiding vindt plaats via de A9 en Wijkertunnel. Het eerste weekend van de tunnelsluiting (vrijdag 15 april 21.00 uur – maandag 18 april 05.00 uur) gebruikt Rijkswaterstaat om direct ten zuiden van de Velsertunnel twee tijdelijke omleidingswegen van en naar de A9 aan te leggen. De N208 in noordelijke richting wordt daarvoor afgesloten vanaf de toerit Velserbroek. In omgekeerde richting is de N208 gewoon bereikbaar vanuit IJmuiden. Zie voor meer informatie www.rws.nl/velsertunnel Informatie over de verwachte hinder is te vinden op www.ijmondbereikbaar.nl/

Omlegging A9 Badhoevedorp: openstelling twee onderdoorgangen op Schipholweg
Op maandag 4 april en maandag 11 april opent Rijkswaterstaat twee nieuwe onderdoorgangen op de Schipholweg (N232. Daarvoor zijn weekendafsluitingen en omleidingen nodig. Van vrijdag 1 april 20.00 uur tot maandag 4 april 05.00 uur is de Schipholweg tussen de Amsterdamse Baan en de Hoofdweg-Oostzijde in beide richtingen afgesloten. Ter hoogte van bedrijventerrein Schuilhoeve is de Schipholweg in beide richtingen afgesloten van vrijdag 8 april 20.00 uur tot maandag 11 april 05.00 uur. Gele borden geven de omleidingsroute aan. Nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer, fietsers en langzaam verkeer worden langs de werkzaamheden geleid.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat