Doe mee met de Open Data Battle

Foto: Ivo Ketelaar

bedenk een unieke app

Rijkswaterstaat en het KNMI organiseren in het najaar van 2015 samen een wedstrijd rond hun open data voor iedereen die hiermee een nieuwe app wil maken. Alle apps voor computer, tablet en/of smartphone zijn welkom. Dus: creatievelingen opgelet! Inschrijven voor de Open Data Battle kan tot 10 november 2015.

Het KNMI en Rijkswaterstaat verzamelen iedere seconde van iedere dag nuttige data. Hiermee kunnen we weersverwachtingen maken, waarschuwen voor files of extreem weer, maatregelen nemen tegen hoogwater en onderzoek doen naar bijvoorbeeld verkeersstromen, milieueffecten en het klimaat. Veel van deze data is inmiddels ontsloten als open data en kan door iedereen gebruikt worden.

Doe mee met de Open Data Battle
Om het gebruik van open data te stimuleren, hebben Rijkswaterstaat en het KNMI de Open Data Battle opgezet. We dagen deelnemers uit om apps te ontwikkelen op basis van de open data over wegen, water en weer.

Wat zoeken we?
We zijn op zoek naar apps en ideeën die niet alleen innovatief en creatief zijn, maar die ook maatschappelijke meerwaarde bieden. Het liefst zien we dat je iets met de data doet waar wij zelf niet aan gedacht hadden. Daarnaast is gebruiksvriendelijkheid een beoordelingscriterium en kijken we hoe je zinvol gebruik maakt van data van het KNMI en/of Rijkswaterstaat.

Waarom meedoen?
Iedereen kan zich inschrijven om mee te doen aan de Open Data Battle. Of je nu alleen werkt of in een team, vanuit jezelf, je studie of je bedrijf. Er is een maximum van 20 deelnemers. Als je meedoet, kun je inhoudelijke hulp vragen aan de dataspecialisten van Rijkswaterstaat en bovendien gebruikmaken van het hightech data-laboratorium iD-Lab van Deltares. En voor de winnaar ligt een geldprijs van 1000 euro in het verschiet. Bovendien krijgt de winnaar de kans om de eigen app te presenteren tijdens de finale en het bijbehorende persmoment.

Enthousiast?
Ben jij enthousiast over deze uitdaging en wil jij aan de slag met de open data van het KNMI en Rijkswaterstaat? Schrijf je dan voor 10 november in op OpenDataBattle.nl Daar is ook meer informatie over de Battle te vinden. Er is een maximum van 20 deelnemers, dus schrijf je snel in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat