Dag van de Bouw geopend bij SAAone in Almere

Foto: Ivo Ketelaar

SAAone is een consortium van VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF en werkt aan een betere ontsluiting van de lijn Schiphol – Amsterdam – Almere. De bouw omvat een weguitbreiding en verschillende kunstwerken, op de A1 en de A6 tussen Diemen en Almere Havendreef, waaronder extra rijstroken, de uitbreiding van een brug, en de bouw van het breedste aquaduct van Europa.

De allerlaatste etappe van de Bouwbus ging naar de opening van de Dag van de Bouw bij SAAone in Almere. Hier waren naast Maxime Verhagen waren ook Bouwend Nederland-directeur Fries Heinis, burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere, Henk Ottens van KNAG en afgevaardigden van SAAone en Rijkswaterstaat aanwezig. Zij verwelkomden de brugklassen van de beste drie scholen uit de Atlas van de Toekomst-wedstrijd van het KNAG.

Prijswinnaars

Klas 1B van het Melanchton College uit Schiebroek werd door burgemeester Jorritsma tot winnaar van de Atlas van de Toekomst uitgeroepen. In deze wedstrijd van het KNAG moesten leerlingen hun ideeën voor het Nederland van de toekomst schetsen. Dubbelbaans snelwegen, daken en wegen met zonnecollectoren, een ouderenvakantiepark, het dempen van het IJsselmeer, een vierdaagse werkweek en meer natuur kwamen als winnende ideeën voorbij.


Foto: Ivo Ketelaar

Openingshandeling

De winnaars van de Atlas van de Toekomst kregen niet alleen een trofee en oorkonde uitgereikt, maar mochten ook samen met Jorritsma en Maxime Verhagen de Dag van de Bouw officieel openen. Tijdens ‘de Dag’ op zaterdag 13 juni staan zo’n 175 bouwprojecten open voor publiek.

Rondleiding

De aanwezige brugklasleerlingen kregen ook nog de kans om op het bouwterrein van SAAone rond te kijken en mee te gaan de kranen en hoogwerkers op. Daarmee werd de inmiddels als zodanig gedoopte ‘Bouwbusweek’ afgesloten. De reis leidde vijf dagen lang langs vele bouwprojecten en onderwijsinstellingen in heel Nederland, met als één van de voornaamste doelen jongeren te interesseren voor de bouw.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland