Werkzaamheden N61 vertraagd

De werkzaamheden aan de N61 lopen vertraging op. De werkzaamheden aan rotondes en fietstunnels gaan door, sommige andere werkzaamheden liggen op dit moment grotendeels stil. Het is nog niet bekend wanneer dit werk wordt hervat. De vertraging van de werkzaamheden is het gevolg van een geschil tussen Rijkwaterstaat en de aannemer.

Dit geschil is voorgelegd aan de Raad van Arbitrage voor de Bouw. De Raad heeft uitspraak gedaan. Rijkswaterstaat en de aannemer bekijken nu hoe en wanneer de werkzaamheden verder moeten worden uitgevoerd. Wat dit voor de planning betekent, is nog onbekend.

Rotondes en fietstunnels

Op dit moment wordt gewerkt aan de rotondes en fietstunnels bij de Braakman, Biervliet en IJzendijke. Bij IJzendijke zijn de werkzaamheden aan de rotonde en fietstunnel vrijwel klaar. De werkzaamheden bij de Braakman en Biervliet gaan gewoon door zoals gepland. Andere werkzaamheden, zoals bij het viaduct en de Zevenhofstedenstraat, lopen vertraging op.

Langer dicht

Als gevolg van het niet verder kunnen werken aan bepaalde weggedeelten, blijven zijwegen langer afgesloten dan gepland. Tijdelijke verkeerssituaties, zoals bij de Braakman, blijven langer dan de bedoeling was in gebruik. De omwonenden en gebruikers van deze wegen ondervinden daar hinder van. We proberen de overlast in deze situatie zoveel als mogelijk te beperken.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat