Nieuwe wegverlichting in Lopik

Een gedeelte van de M.A. Reinaldaweg (N 210) in Lopik krijgt nieuwe wegverlichting. Het gaat om een uitbreiding en aanpassing van de bestaande verlichting tussen de Vrijheidslaan en de Europasingel. De kruispunten met de Nicolaas van Catsweg en de Zijdweg krijgen nieuwe LED-verlichting.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 1 en 30 mei, op werkdagen, buiten de spits en zullen weinig hinder geven voor het verkeer. Op 14, 15 en 16 mei wordt er door de aannemer niet gewerkt op de N210 vanwege een wielerronde*.

Dimbare verlichting

De bestaande verlichting tussen de Vrijheidslaan en de Europasingel, wordt statisch dimbaar gemaakt, dat wil zeggen dat we de hoeveelheid licht op vaste tijden kunnen aanpassen. Hiermee besparen we niet alleen kosten, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot en gaan we lichtvervuiling tegen. De werkzaamheden op dit gedeelte vinden plaats vanaf 12 mei t/m 30 mei.

LED-verlichting op twee kruispunten

Op de kruispunten van de M.A. Reinaldaweg met de Nicolaas van Catsweg en de Zijdweg wordt de bestaande verlichting vervangen door LED-verlichting. De huidige verlichting is verouderd en zowel technisch als economisch toe aan vervanging. Tegelijk met de verlichting worden ook de stalen masten vervangen door aluminium masten. Deze zijn onderhoudsvriendelijker, hoeven niet meer geschilderd te worden en zijn 100% recyclebaar.

De werkzaamheden op de twee kruispunten vinden plaats vanaf 1 mei t/m 9 mei.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Utrecht