Betere doorstroming A10-Oost tussen Knooppunten Watergraafsmeer en Amstel

Vanaf maandag 14 april is een extra rijstrook beschikbaar voor het verkeer tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Amstel in de richting Schiphol/Den Haag. Ook de op- en afrit S113 Amsterdam/Diemen is in gebruik genomen, evenals de nieuwe bypass vanaf de A10-Noord naar afrit S113.

A10-Oost/A1 Diemen

Op de A10-Oost tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Amstel zijn met de uitbreiding nu vier rijstroken beschikbaar. In september 2013 is al een extra rijstrook opengesteld op de A10-Oost richting Zaanstad/Amersfoort. Ook de A1 tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen wordt in beide richtingen uitgebreid van drie naar vier rijstroken. Na het asfalteren van de A1 worden deze rijstroken in mei en juni opengesteld. De werkzaamheden voor het hele project zijn komende zomer afgerond.

S113

Naast de extra rijstrook op de A10-Oost, is de bypass voor verkeer vanuit de richting Zaanstad tussen het knooppunt Watergraafsmeer en de aansluiting S113 (Middenweg) opengesteld. Deze nieuwe bypass langs knooppunt Watergraafsmeer zorgt er voor dat verkeer vanaf de A10-Noord makkelijk en veilig naar de S113 (Middenweg) kan rijden. Op- en afrit S113 is vernieuwd en in gebruik genomen. In de nieuwe situatie zorgt de nieuwe MacGillavrylaan voor de ontsluiting van de sportvelden Voorlandpad en het volkstuinencomplex de Nieuwe Levenskracht. Deze weg loopt in de toekomst door naar het Sciencepark.

Informatie

Voor meer informatie kan men gratis bellen naar de informatielijn 0800 – 8002 (gratis, tussen 06.00 en 22.30 uur). Ontdek de verhalen achter de werkzaamheden op de A1, A6, A9 en A10 in het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat. http://bezoekerscentrum.rws.nl

Eindsituatie A10-Oost/A1 Diemen

De A10-Oost tussen de knooppunten Amstel en Watergraafsmeer en de A1 tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen worden in beide richtingen uitgebreid van drie naar vier rijstroken. Er komt een parallelbaan voor autoverkeer tussen het knooppunt Watergraafsmeer en aansluiting S113 (Middenweg). Tevens worden extra brede vluchtstroken en een bypass voor bussen in knooppunt Watergraafsmeer richting Amersfoort aangelegd, zodat bussen eventuele files voorbij kunnen rijden. Om de geluidshinder voor de omgeving te verminderen, wordt 12 km aan nieuwe geluidsschermen aangelegd, variërend van 4 tot 10 meter hoog.

Weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere

De werkzaamheden aan de A10-Oost maken deel uit van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA). De komende jaren verbreedt Rijkswaterstaat de drukke wegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren. Ook wordt de leefbaarheid langs het tracé vergroot. Kijk voor meer informatie over het project op Schiphol-Amsterdam-Almere.nl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat