Strukton rondt overname Ooms af

Strukton Civiel bv en Ooms Avenhorn Groep bv hebben, in aansluiting op het persbericht van 14 oktober 2011, definitief overeenstemming bereikt over de overname van Ooms Nederland Holding bv. De overgenomen activiteiten betreffen de grond-, weg- en waterbouwactiviteiten, de Nederlandse consultancy-activiteiten (Unihorn) en een deel van de buitenlandse infra-activiteiten van Ooms International Holding. Zij zullen binnen Strukton Civiel een apart deelbedrijf vormen.

De effectieve overnamedatum is 1 januari 2012. Ooms Nederland Holding bv heeft circa 350 medewerkers in dienst.

De overname past binnen de strategie van Strukton die zich richt op de verbreding en verlenging van de keten. Met deze overname verstevigt Strukton zijn infra-activiteiten én zijn positie door het verkrijgen van landelijke dekking in deze markt.

De overgebleven activiteiten van Ooms die zijn ondergebracht in Ooms Avenhorn Holding, zullen worden voortgezet onder leiding van de huidige directie en aandeelhouders. Hieronder vallen de bedrijven Ooms Bouwmaatschappij en De Peyler Projektontwikkeling.

Over Strukton

Strukton is een fullserviceprovider op het gebied van infrastructuur- en accommodatieoplossingen. Het zwaartepunt ligt op de levering van producten en diensten gericht op mobiliteit, knooppunten en doorgaande exploitatie. Strukton is een onderneming met ca. 6.000 werknemers en € 1,4 miljard omzet in 2010. Als meedenkend partner overziet Strukton de hele keten van concept tot en met exploitatiefase. Door bundeling van de specifieke kennis en ervaring van de vijf werkmaatschappijen kunnen eindgebruikers prettig reizen en in een comfortabele ruimte wonen, werken, recreëren of leren. Strukton is onderdeel van het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Oranjewoud NV.

Over Ooms

Ooms Avenhorn Groep is een multidisciplinaire bouwonderneming die met zijn in eigen huis ontwikkelde producten en oplossingen een onderscheidende rol speelt op het gebied van infra, bouw en projectontwikkeling. In een sterk concurrerende markt streeft Ooms Avenhorn Groep ernaar zoveel mogelijk knowhow van de sector in huis te hebben, zodat zij als innovatieve en kosteneffectieve ondernemer werken van verschillende omvang kan verwerven en uitvoeren. Alleen of met strategische partners. Ooms heeft 420 werknemers in Nederland en € 138 miljoen omzet behaald in 2010. Hiervan zijn er ca. 350 in dienst van Ooms Nederland Holding met een bijbehorende omzet van € 116 miljoen in 2010.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton