Aanpak roosters Velsertunnel van start

Rijkswaterstaat start vrijdagavond 11 november 20.30 uur met het herstel van de losliggende roosters in de westbuis van de Velsertunnel. Deze werkzaamheden duren tot dinsdag 15 november 05.00 uur, waarna de westbuis weer volledig beschikbaar is. De roosters liggen in het wegdek van de rechterrijstrook en dienen voor de afwatering. Uit onderzoek is gebleken dat vervanging van de roosters door een nieuw afwateringssysteem, waarbij drainage via nieuw aan te brengen ZOAB plaatsvindt, de beste oplossing is.

Verkeershinder

Het verkeer ondervindt hinder tijdens de werkzaamheden omdat de westbuis van de Velsertunnel (Alkmaar-Haarlem) volledig is afgesloten. Het verkeer rijdt tijdens de afsluiting in twee richtingen door de oostbuis van Velsertunnel (tegenverkeer). Rijkswaterstaat informeert weggebruikers via de Dynamische Route Informatiepanelen. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd. De werkzaamheden zijn afgestemd met de werkzaamheden van de provincie Noord-Holland aan de N202.

Tijdens inspectie van de Velsertunnel is woensdag 9 november jl. geconstateerd dat twee roosters los in het wegdek van de rechterrijstrook liggen. De oorzaak is slijtage van het beton onder de roosters. De roosters bevinden zich aan het begin van de westbuis van de tunnel. Sinds woensdag is de rechterrijstrook afgesloten om te voorkomen dat er verkeersonveilige situaties ontstaan.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat