SuikerUnie kiest voor 100% gerecycled asfalt

Rasenberg Wegenbouw B.V. heeft bij de nieuwe bio-vergistingsinstallatie van SuikerUnie haar innovatieve asfaltproduct, 100% gerecycled asfalt (ML-TRAC), toegepast. SuikerUnie koos voor ML-TRAC vanwege het duurzame karakter.

SuikerUnie heeft de ambitie om tot de top van suikerproducenten te behoren, zowel in kostenefficiëntie als in duurzaamheid. Om haar duurzaamheidsambitie na te leven bouwde SuikerUnie een biomassavergister-vergistingsinstallatie. In de installatie wordt bio-massa (o.a. restproducten uit suikerfabriek) omgezet naar bio-gas. Dit bio-gas wordt opgewerkt naar aardgas-kwaliteit en onder druk in het Nederlandse aardgasnet gebracht.

Tijdens de campagneperiode wordt deze bio-massa opgeslagen in een zestal sleufsilo’s. Elke silo heeft een lengte van 110 meter en een breedte van 27 meter. In de silo’s is 6.500 ton 100% gerecycled asfalt verwerkt. Door ML-TRAC toe te passen heeft Rasenberg en daarmee SuikerUnie 546 ton CO2-uitstoot bespaart ten opzicht van de productie van regulier asfalt. Dit staat gelijk aan de totale energieconsumptie van 65 huishoudens.

SuikerUnie koos voor ML-TRAC mede omdat duurzame producten bij de realisatie van het project de voorkeur hadden. De prijs-kwaliteit verhouding heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Rasenberg Wegenbouw biedt ML-TRAC tegen een marktconforme prijs aan.

Voor meer informatie over ML-TRAC: www.rasenberg.nl/duurzaam-asfalt

Rasenberg werkt al meer dan 90 jaar in Nederland aan infrastructurele, bouwkundige, milieutechnische en procestechnologische projecten. Met ca. 600 medewerkers realiseert Rasenberg een jaaromzet van 150 miljoen euro.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rasenberg Beheer B.V.