Provincie vraagt mening weggebruikers over ledverlichting N228

De provincie Zuid-Holland is benieuwd naar de mening van weggebruikers over de zes verschillende soorten ledverlichting langs de N228 tussen Gouda en Haastrecht. Eind augustus is de provincie Zuid-Holland gestart met een proef op dit wegtraject. Weggebruikers kunnen hun mening geven door een enquête in te vullen op www.zuid-holland.nl/led

De huidige lampen en armaturen in de openbare verlichting zijn tijdelijk vervangen door zes soorten ledverlichting van verschillende leveranciers. Begin december wordt mede naar aanleiding van resultaten van de enquête en technisch onderzoek (naar onder andere het energieverbruik) bepaald welke soorten verlichting het meest geschikt zijn voor de provinciale wegen. In de woorden van gedeputeerde Ingrid de Bondt: "Ledverlichting is goedkoper, energiezuiniger en beter voor het milieu. Dat is drie keer winst".

Energiedoelstelling provincie Zuid-Holland

De komende twaalf jaar wil de provincie 17 procent energie besparen op openbare verlichting langs provinciale wegen. Daarom neemt de provincie verschillende maatregelen, zoals deze proef met led-verlichting. De ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting maken het gebruik op steeds meer plaatsen mogelijk. Hierdoor wordt de openbare verlichting steeds duurzamer.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/led.

De provincie streeft bij bedrijfsvoering én in het beleid duurzame ontwikkeling na, die klimaatbestendig is, het open landschap spaart, ruimte biedt aan natuur en recreatie en zuinig is met energie. Gebruik van openbaar vervoer, fiets en schonere brandstoffen worden door de provincie gestimuleerd. Verder draagt de provincie bij aan verbetering van de luchtkwaliteit en vermindering van de geluidshinder. Ook energie, water en bedrijventerreinen zijn voor de provincie erg belangrijk.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Zuid-Holland