Extra rijstrook A2 richting Utrecht versneld in gebruik

Rijkswaterstaat heeft vandaag de nieuwe extra rijstrook A2 tussen knooppunten Everdingen en Oudenrijn in gebruik genomen. Vanochtend zijn de laatste werkzaamheden verricht en kunnen weggebruikers gebruik maken van een nieuwe vierde rijstrook.

Met de openstelling voor het verkeer van deze extra rijstrook heeft Rijkswaterstaat het laatste deel van de verbreding van de A2 tussen Utrecht Oudenrijn en Everdingen afgerond. Van de zomer was de extra 4e rijstrook in de andere richting al opengesteld voor het verkeer.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is blij dat de wegverbreding is gerealiseerd. “Met een extra rijstrook in beide richtingen zal de doorstroming op de A2 aanzienlijk verbeteren. Dit is goed voor de bereikbaarheid van Utrecht, het verkeershart van Nederland. Bovendien zijn de werkzaamheden sneller dan gepland afgerond. Het is mooi dat het verkeer er nu al van kan profiteren in plaats van eind dit jaar.”

In de komende jaren wordt veel gewerkt in de omgeving Utrecht om de regio bereikbaar te houden. In najaar/winter 2011/2012 vinden op alle rijkswegen in de regio Utrecht wegwerkzaamheden plaats. Om overlast voor de weggebruiker zo veel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te laten duren is ervoor gekozen om alle werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat voor de weggebruiker die regelmatig in de regio Utrecht reist de ReisWijzer ontwikkeld. Reizigers die zich aanmelden voor de ReisWijzer (www.rijkswaterstaat.nl/reiswijzer) krijgen informatie over de voortgang van werkzaamheden, de hinder op de weg en de reisalternatieven op de route. Informatie over de werkzaamheden is ook te vinden op www.vananaarbeter.nl of via de gratis informatielijn 0800-8002 (ma t/m zo 06.00 – 22.30 uur).

Informatie over de wegverbreding op de A2 tussen Oudenrijn en Everdingen is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/A2OudenrijnEverdingen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat