AutoTURN Pro 3D: AutoTURN is klaar voor de derde dimensie

De volgende stap voor het modelleren, analyseren en visualiseren van voertuigsimulaties

Transoft Solutions Inc., ontwikkelaars van verkeerstechnische CAD software-applicaties, kondigt de release aan van AutoTURN Pro 3D, de laatste en meest geavanceerde aanvulling op Transoft Solutions’ suite van innovatieve CAD toepassingen voor rijcurve simulatie.

AutoTURN Pro 3D maakt het mogelijk om voertuigmanoeuvres in een 3D omgeving te modelleren, te analyseren en te visualiseren. Civiele ingenieurs en verkeerskundigen kunnen nu werken aan complexe verkeerstechnische faciliteiten en wegeninfrastructuctuur waarbij doorrijhoogten, bodemvrijheid en mogelijke obstakels in het terrein geëvalueerd dienen te worden. Hiertoe biedt AutoTURN Pro 3D zogenaamde “punch-through” profielen van vrije ruimte in het 3D-rijcurvemodel.

Deze nieuwe release is een verbeterde versie van de originele AutoTURN software met de toevoeging van krachtige 3D ontwerp- en rapportagetools. Met de groeiende populariteit van BIM (Building Information Modeling) en VDC (Virtual Design and Construction) in de sector, bewegen steeds meer ontwerpers naar het visualiseren in 3D. AutoTURN Pro 3D gaat verder dan een eenvoudige visualisatie-tool en maakt het de ontwerper mogelijk om zijn ideëen volledig in 3D te analyseren en implementeren.

“Wij zijn in 2008 met het concept begonnen om 3D ontwerp- en analysefunctionaliteit te ontwikkelen voor AutoTURN. Voortdurende feedback van klanten en eigen onderzoek heeft ons team van ontwikkelaars in staat gesteld om deze nieuwe richting te realiseren”. aldus Billy Chan, Product Leader AutoTURN van Transoft Solutions. “Wij willden niet eenvoudigweg wéér een visualisatie-software introduceren, voordat het ook volledig functioneel is gemaakt voor analyse in 3D. Ons team heeft hier zeer hard aan gewerkt en is trots te voldoen aan de eisen van onze klanten. Ontwerpers bij architecten- en ingenieursbureau’s zullen onmiddellijk de toegevoegde waarde van deze nieuwe applicatie herkennen.”

Toegevoegde AutoTURN Pro 3D functionaliteit:

  • Genereer 3D rijcurven voor ontwerp- en analysedoeleinden.
  • Creëer dwarsprofielen in de 3D rijcurve op elk punt in het simulatietraject
  • Analyseer doorrijhoogten langs het traject voor het toetsen van mogelijke bovenhoofdse obstakels.
  • Voer een 3D conflictanalyse uit om te detecteren waar objecten mogelijk het voertuigtraject belemmeren.
  • Creëer 3D voertuigen, door de daklijn te specificeren en 3 waarden in te geven voor grondspeling (vooroverhang, wielbasis en achteroverhang)
  • Converteer een 2D voertuigsimulatie naar 3D op een geselecteerd terrein.
  • Werk met een voorbeeldbibliotheek van realistische 3D voertuigen of gebruik geïmporteerde 3D voertuigmodellen voor presentatiedoeleinden

Voor meer informatie over AutoTURN Pro 3D, bezoek www.transoftsolutions.nl/autoturnpro en bekijk productvideo’s, download een demo of meldt u aan voor een live webinar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Transoft Solutions (Europe) BV