A2: extra rijstrook Utrecht Oudenrijn richting Everdingen geopend

Weggebruikers kunnen sinds 7 augustus op de A2 tussen Utrecht Oudenrijn en knooppunt Everdingen gebruik maken van een nieuwe, vierde rijstrook. Met de oplevering van deze extra rijstrook heeft Rijkswaterstaat het eerste deel van de verbreding van de A2 tussen Utrecht Oudenrijn en Everdingen afgerond. In september en oktober wordt de weg in tegengestelde richting, van knooppunt Everdingen naar knooppunt Oudenrijn, aangepakt.

In de komende jaren wordt veel gewerkt in de omgeving Utrecht om de regio bereikbaar te houden. De werkzaamheden op de A2 tussen Utrecht Oudenrijn en Everdingen zijn versneld uitgevoerd, zodat het verkeer ook tijdens werkzaamheden op andere wegen beter kan doorstromen.

Oktober 2011: hele traject A2 Utrecht Oudenrijn – Everdingen klaar

Rijkswaterstaat voert in de periode van vrijdag 9 september tot en met maandag 10 oktober werkzaamheden uit op de A2 tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Oudenrijn. Ook hier wordt gewerkt aan de aanleg van een extra rijstrook. Volgens planning zijn de werkzaamheden in oktober klaar. Met een extra rijstrook in beide richtingen zal de doorstroming op de A2 aanzienlijk verbeteren.

Ernstige hinder

Door de werkzaamheden is er op de A2 richting Utrecht, tussen knooppunt Everdingen en knooppunt Oudenrijn, gedurende vijf weekenden ernstige hinder:

• vrijdag 9 september van 21.00 uur tot maandag 12 september 05.00 uur

• vrijdag 16 september van 21.00 uur tot maandag 19 september 05.00 uur

• vrijdag 23 september van 21.00 uur tot maandag 26 september 05.00 uur

• vrijdag 30 september van 21.00 uur tot maandag 3 oktober 05.00 uur

• vrijdag 7 oktober van 21.00 uur tot maandag 10 oktober 05.00 uur
< Tijdens de werkzaamheden zijn er slechts twee versmalde rijstroken beschikbaar en geldt een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur. Ook zijn diverse op- en afritten afgesloten. Verkeer moet rekening houden met ernstige hinder en vertragingen, ook op de advies- en omleidingsroutes. De vertraging kan oplopen tot dertig minuten. Voor alle afsluitingen geldt dat bij ongunstige weersomstandigheden de werkzaamheden worden uitgesteld. Reist u regelmatig in de regio Utrecht?

Rijkswaterstaat wil u graag informeren over de wegwerkzaamheden, de hinder op de weg en de reisalternatieven op uw route. De ReisWijzer is ontwikkeld om hierbij te helpen. Door u aan te melden voor de ReisWijzer krijgt u snel volledige informatie over de voortgang van werkzaamheden die voor u van belang zijn. U kunt zich aanmelden via www.rijkswaterstaat.nl/reiswijzer.

Meer informatie

Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op www.vananaarbeter.nl. Meer informatie over de wegaanpassing is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/A2OudenrijnEverdingen of via de gratis informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m zo 06.00 – 22.30 uur).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Dienst Utrecht