A12: Minder Hinder Pas nu ook op Valleilijn Ede-Amersfoort

Voor de automobilist die gebruik wil maken van de A12 Minder Hinder Pas bestaat nu ook de mogelijkheid om te reizen in treinen van Connexxion tussen Ede en Amersfoort. Tot nu toe was de A12 Minder Hinder Pas alleen geldig in treinen van de NS tussen Arnhem/Rhenen en Utrecht. Sinds 1 juli is dit uitgebreid met het traject Ede-Amersfoort, de zogenaamde Valleilijn, beheerd door Connexxion. Met deze pas wil Rijkswaterstaat een OV-alternatief aanbieden voor weggebruikers die vanuit de richting van Arnhem via de A12 richting afslag Maarsbergen en vervolgens via de provinciale wegen naar Amersfoort reizen.

Rijkswaterstaat biedt weggebruikers een OV-alternatief aan om files te vermijden die door wegwerkzaamheden ontstaan. Omdat de grootschalige werkzaamheden op de A12 tussen Veenendaal en Utrecht niet zonder verkeershinder worden uitgevoerd, kunnen weggebruikers tijdelijk gratis reizen met het openbaar vervoer op dit traject. Met de A12 Minder Hinder Pas kunnen weggebruikers tussen hun woon- en werkadres gratis met het openbaar vervoer reizen. Het gaat hierbij om een proefperiode van drie maanden. Daarna kan de pas tweemaal met een half jaar worden verlengd tegen een sterk gereduceerd tarief. Met de A12 Minder Hinder Pas kan gebruik worden gemaakt van de trein en OV-fiets. Verder ontvangt men een korting in de parkeergarages van Q-park.

Voorwaarden A12 Minder Hinder Pas

Om in aanmerking te komen voor de A12 Minder Hinder Pas moeten weggebruikers aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Weggebruikers rijden voor woon- en werkverkeer tenminste driemaal per week in de ochtendspits over de A12 vanuit de richting van Arnhem richting Utrecht of over de A12 vanuit de richting van Arnhem richting Maarsbergen en vervolgens via de provinciale wegen N226 en N227 richting Amersfoort.

• De werkgever kan het reisgedrag bevestigen.

• De weggebruikers zijn de voorgaande zes maanden niet in het bezit geweest van een NS-jaar/maandtrajectkaart, NS Business Card, OV-jaarkaart of een Utrecht Bereikbaar Pluspas met bussupplement.

• Weggebruikers hebben nog niet eerder gebruik gemaakt van de A12 Minder Hinder Pas voor dit traject.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat