TomTom verstrekt verkeersinformatie aan het Verkeerscentrum Vlaanderen

Vandaag kondigt TomTom aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om historische verkeersinformatie te verstrekken aan het Vlaams Verkeerscentrum. De databank van TomTom met historische verkeersgegevens bevat de gemeten snelheden op alle grote verkeersassen in Vlaanderen, die verzameld werd dankzij vier miljard anonieme gegevenspunten. Dit wordt een waardevolle bron van informatie voor het Vlaams Verkeerscentrum bij de planning van nieuwe wegeninfrastructuur. De gegevens worden gebruikt om het strategische verkeersmodel van de overheid te valideren aan de hand van metingen van reëel afgelegde trajecten.

Hajo Beeckman, Manager Operations bij het Vlaams Verkeerscentrum, legt uit: “Wij hebben de verkeersgegevens van TomTom samengevoegd met de informatie in onze lussystemen. Zo beschikken we over gedetailleerde en betrouwbare informatie voor het volledige land. Dit is dan ook een kostenefficiënte oplossing voor overheden, die zo kostbare middelen besparen en de wegennetwerken doeltreffender kunnen beheren.”

“We zijn verheugd dat we het Vlaams Verkeerscentrum kunnen bijstaan om het verkeer op de wegen vlotter te laten verlopen. Onze uiterst nauwkeurige en gedetailleerde verkeersgegevens zullen de Vlaamse Overheid helpen een beter inzicht te krijgen in de toestand op de wegen en de verkeersstroom. Deze belangrijke aanwinst in onze portfolio illustreert de voordelen die TomTom biedt aan overheden bij problemen rond de prestaties van wegnetwerken en verkeersopstoppingen,” zegt Maarten van Gool, Managing Director bij TomTom Licensing.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TomTom NV