TomTom biedt Maastricht real-time verkeersdata tijdens wegwerkzaamheden A2

TomTom gaat real-time verkeersdata aan Avenue2, een consortium van Ballast Nedam en Strukton, aanbieden. Avenue2 werkt momenteel aan een nieuwe tunnel onder de drukke A2 snelweg door Maastricht die in 2017 klaar moet zijn. De data van TomTom geeft het consortium de mogelijkheid om real-time de verkeersoverlast die door het project wordt veroorzaakt in de gaten te houden. Door continue bewust te zijn van de actuele verkeerssituatie kan het consortium er voor zorgen dat de overlast van de wegwerkzaamheden binnen de afgesproken limieten blijven.

Maarten van Gool, Managing Director van TomTom Licensing: “TomTom biedt verkeersoplossingen die zo efficiënt mogelijk van de weg gebruik maken en helpen bij het verminderen van verkeersopstoppingen. Dit is een goed voorbeeld van de voordelen die onze real-time data biedt, niet alleen voor onze klanten maar ook voor iedereen die op de weg zit.”

“Door het verkeersplan “De Groene loper” gaat de toekomstige Maastrichtse snelweg onder de grond waardoor er significant minder verkeer en milieuvervuiling zal zijn. Dankzij de real-time verkeersdata gebaseerd op TomTom’s floating car data kunnen we verkeersstromen op de betrokken wegen efficiënt controleren gedurende de wegwerkzaamheden.” zei Conny Koreman, Communication Manager bij Avenue2.

De wegwerkzaamheden starten eerder dit jaar en zijn naar verwachting gereed in 2007. Meer informatie over het project kun je hier vinden: www.a2maastricht.nl

Over TomTom

TomTom, opgericht in 1991, (AEX:TOM2) is de toonaangevende leverancier van lokalisatie- en navigatieoplossingen ter wereld en levert diensten die erop gericht zijn alle bestuurders te voorzien van de beste navigatie-ervaring ter wereld. Het hoofdkantoor van TomTom is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft ruim 3.500 medewerkers en verkoopt zijn producten in meer dan 40 landen.

TomTom Licensing is de divisie van TomTom die zich bezighoudt met de levering van zowel onontbeerlijke, nieuwe digitale kaarten van hoge kwaliteit als dynamische content aan een breed bestand van zakelijke klanten. Ons productportfolio bestaat onder meer uit ’s werelds nieuwste digitale kaarten van meer dan 200 landen en gebieden over de hele wereld, maar het bevat ook de meest gedetailleerde verkeersproducten, zowel realtime informatie als overzichten uit het verleden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: TomTom NV