Samenwerking tussen Fietsersbond en Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft op 1 juli samen met de Fietsersbond en werkgevers in de regio Utrecht, het startsein gegeven voor het project E-bike. Werknemers in Utrecht kunnen dankzij dit project kennis maken met de elektrische fiets als alternatief voor de auto. Dit unieke samenwerkingsverband tussen de Fietsersbond en Rijkswaterstaat start ook in het kader van de grootschalige werkzaamheden aan de A2 tussen de knooppunten Oudenrijn en Everdingen en is verder onderdeel van de landelijke fietsstimuleringscampagne Rij2op5.

Twintig fietsen worden ondergebracht bij participerende bedrijven. Voor de gebruikers is een fietsrouteboekje uitgebracht met daarin de beste routes van huis naar werk. Gezien het aantal fietsen zal het project geen directe bijdrage leveren aan de vermindering van het aantal auto’s op de A2 gedurende de werkzaamheden. Rijkswaterstaat blijft daarom alternatieven van mobiliteit stimuleren.

Hinder A2

Op 1 juli starten ook de werkzaamheden aan de A2 tussen Oudenrijn en Everdingen om een extra rijstrook aan te leggen. Hiermee wordt de doorstroming op de A2 bevorderd. Tussen 1 juli en 7 augustus worden asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd. Één rijstrook is dan afgesloten en er geldt dan een maximum snelheid van 70 kilometer per uur. Verkeer moet rekening houden met ernstige hinder en vertragingen, ook op de advies- en omleidingsroutes.

Reiswijzer

Rijkswaterstaat werkt deze zomer aan meerdere wegen rondom Utrecht. Reist u regelmatig in de regio Utrecht? Wij informeren u graag over de wegwerkzaamheden, de hinder op de weg en de reisalternatieven op uw route. De ReisWijzer is ontwikkeld om hierbij te helpen. Door u aan te melden voor ReisWijzer krijgt u snel volledige informatie over de voortgang van werkzaamheden die voor u van belang zijn. U kunt zich aanmelden voor de ReisWijzer via www.rijkswaterstaat.nl/reiswijzer.

Campagne Rij2op5

Rij2op5 is een campagne die bedrijven helpt fietsen naar het werk te stimuleren. Fietsende werknemers zijn gelukkiger, vitaler, goedkoper en stoten minder co2 uit. Rij2op5 is een initiatief van de Fietsersbond, in samenwerking met mobiliteitsmakelaars en onderdeel van het platform SlimWerkenSlimReizen.

Meer informatie

Tijdens de werkzaamheden doet Rijkswaterstaat er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden en het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Kijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op www.vananaarbeter.nl of via de gratis informatielijn 0800 – 8002 (ma t/m zo 06.00 – 22.30 uur).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat