Sloop Hofpleinlijnviaduct over de A20 in Rotterdam

A20 afgesloten tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein 13-16 mei 2011

Het Hofpleinlijnviaduct over de A20 in Rotterdam Noord wordt van 13 tot 16 mei gedeeltelijk gesloopt. De A20 wordt hiervoor in beide richtingen afgesloten. Het viaduct wordt sinds de realisering van de RandstadRail naar Den Haag niet meer gebruikt. Het viaduct maakt plaats voor een verlenging van de oprit van het Schieplein. Dankzij deze maatregel verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming op de A20 en het Schieplein.

Voor de sloop van het Hofpleinlijnviaduct en voor onderhoud aan de A20 wordt de rijksweg tussen de knooppunten Kleinpolderplein (A20/A13) en Terbregseplein (A20/A16) dit jaar meerdere keren afgesloten voor het verkeer.

Weekendafsluiting A20
In het weekend van vrijdag 13 mei 22.30 uur tot maandag 16 mei 05.00 uur wordt de A20 in beide rijrichtingen tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein afgesloten voor al het verkeer.

Naast de sloop van het Hofpleinviaduct door de gemeente Rotterdam, voert Rijkswaterstaat tegelijkertijd onderhoudswerkzaamheden aan de A20 uit. Deze bestaan uit het verwijderen van voegen en het vervangen van asfalt. Omwonenden moeten rekening houden met geluidshinder. Verkeer dient rekening te houden met een langere reistijd.

Omleidingsroutes
Voor het verkeer zijn diverse omleidingsroutes ingesteld, die in beide rijrichtingen gelden:
Verkeer op het traject Den Haag – Dordrecht/Breda wordt omgeleid via de A12, A20, A16 of via de A13, A20, A4, A15 en A16.
Verkeer op het traject Den Haag – Capelle aan den IJssel/Nieuwerkerk aan den IJssel wordt omgeleid via de A12, A20 en A16.
Verkeer op het traject Hoek van Holland – Capelle aan den IJssel/Nieuwerkerk aan den IJssel wordt omgeleid via de A20, A4, A15 en A16.
Verkeer op het traject Utrecht – Hoek van Holland wordt omgeleid via de A12, A4 en provinciale wegen in het Westland (N222 en N223) of via de A20, A16, A15, A4 en A20.
Verkeer op het traject Dordrecht/Breda – Rotterdam The Hague Airport wordt omgeleid via de A20, A12 en N209.
Verkeer op het traject Utrecht – Rotterdam The Hague Airport wordt omgeleid via de A12 en N209.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Vervolgafsluitingen Maastunnel en 2×7 daagse afsluiting A20
Om de veiligheid en de doorstroming op de wegen in en rond Rotterdam te waarborgen, werken de gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat gedurende de periode mei 2011 tot en met augustus 2011 beide aan de weg. Zowel de A20 als de Maastunnel moeten dit jaar worden aangepakt.

De Maastunnel is van maandagochtend 16 mei tot en met vrijdag 5 augustus in zuidelijke richting afgesloten in verband met onderhoud. Voor het verkeer van Rotterdam-Zuid naar het centrum blijft steeds een tunnelbuis beschikbaar.

De A20 tussen knooppunt Kleinpolderplein en knooppunt Terbregseplein is voor groot onderhoud van zaterdagavond 30 juli tot en met zondag 7 augustus afgesloten in de richting van Hoek van Holland, en van zondag 7 augustus tot maandagochtend 15 augustus in de richting van Gouda.

Alternatieve reismogelijkheden
Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam stimuleren weggebruikers om tijdens de afsluitingen zoveel mogelijk gebruik te maken van alternatieve reismogelijkheden. Men kan reizen met het openbaar vervoer, de reis uitstellen, carpoolen met collega’s, thuiswerken of op flexibele tijden werken (eerder of later beginnen en eerder of later naar huis).

Meer informatie
Voor meer informatie over de planning, omleidingen en fasering voor de werkzaamheden aan het Schieplein en de Maastunnel door de gemeente Rotterdam kunt u kijken op www.rotterdam.nl/A20_Schieplein en
op www.rotterdam.nl/maastunnel

Voor meer informatie over de werkzaamheden en afsluitingen van de A20 door Rijkswaterstaat ga naar www.vananaarbeter.nl/ringrotterdam en www.rijkswaterstaat.nl/A20 of bel (gratis) naar de landelijke informatielijn op 0800-8002.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Dienst Zuid-Holland