Grontmij consultant voor groot infrastructuur project in Afghanistan

lokale infrastructuur verbeteren en kennisoverdracht bevorderen

Grontmij in Duitsland heeft een belangrijke opdracht verkregen om consultancy diensten te leveren voor vijf noordelijke provincies in Afghanistan. Grontmij zal de lokale overheden ondersteunen in de opbouw, uitbreiding en vernieuwing van de lokale infrastructuur. De totale projectsom is ongeveer € 8 miljoen. De opdrachtsom voor Grontmij is € 3 miljoen. Het project zal 3 jaar duren.

Grontmij zal haalbaarheidsstudies en kosten-batenanalyses leveren en zal steun verlenen aan de Afghaanse autoriteiten bij de keuze van geschikte projecten. Grontmij zal advies geven rondom de doelgroepen en de technische uitvoering – waarbij rekening zal worden gehouden met de lokale cultuur, regering en politiek. Monitoring en evaluatie zullen daarbij zorgen voor een professionele resultaat.

Grontmij in Duitsland is met succes betrokken geweest bij diverse projecten in Afghanistan in de afgelopen jaren en het project zal dus profiteren van de ervaring van Grontmij met lokaal personeel en lokale overheden.

In elk van de provincies; Kunduz, Badakshan, Baghlan, Balkh en Takhar zal Grontmij de lokale teams ondersteunen die verantwoordelijk zijn voor de aanleg van wegen en bruggen, beschermingsmaatregelen tegen overstromingen, waterhoudende grondlagen en water- en stroomvoorzieningen.

Sylvo Thijsen, CEO Grontmij N.V., zegt: ‘Dit is een bijzonder project aangezien we allemaal weten dat een goed werkende infrastructuur dringend nodig is in deze regio’s. Wij zijn dan ook zeer gemotiveerd om het Afghaanse volk te ondersteunen in de realisatie van de toekomst gerichte maatregelen. Dit project onderstreept ook het succes van onze nieuwe organisatiestructuur, waarbij we ons richten op de inzet van onze kennis en expertise van lokale markten om deze op grensoverschrijdende wijze in te zetten.’

Het project wordt gefinancierd door de Regionale Infrastructuur Ontwikkelingsfonds (RIDF), die werd in het leven is geroepen door de Duitse en de Afghaanse regering. Het doel is niet alleen om de lokale infrastructuur te verbeteren, maar ook om kennis overdracht te bevorderen in de regio, waardoor de inspanningen duurzaam zijn.

Grontmij is een toonaangevend duurzaam ontwerp-, advies- en managementbureau dat actief is in vier business lines: Planning & Design, Transportation & Mobility, Water & Energy, Monitoring & Testing. Duurzaamheid is de kern van ons bedrijf en de waarde propositie voor onze klanten. Grontmij is het op drie na grootste advies- en ingenieursbureau in Europa met bijna 300 kantoren verspreid in de regio en nog eens 50 elders in de wereld. We bieden werk aan meer dan 11.000 professionals over de hele wereld. www.grontmij.com

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv