ORTEC in finale van GBC 2011 Awards for Business Action on Healt

ORTEC ontvangt erkenning voor haar bijdrage aan de ‘Business Fight for Global Health’

ORTEC is geselecteerd als finalist voor de ‘2011 Global Business Coalition (GBC) Business Action on Health Awards’. ORTEC is genomineerd om haar bijdrage aan de optimalisatie van de logistieke processen van North Star Alliance, een initiatief van de commerciële, publieke en humanitaire transportsector. Binnen North Star Alliance bundelen bedrijven en organisaties hun krachten en kennis in de strijd tegen de AIDS pandemie in zowel Oost- als Zuid-Afrika.

De GBC Business Action on Health Awards bekronen projecten van bedrijven en organisaties die toegewijd zijn aan de strijd tegen ziektes als HIV/AIDS, tuberculose en malaria. Volgens de GBC namen dit jaar een record aantal deelnemers deel aan de Awards wat aantoont dat bedrijven meer en meer betrokkenheid tonen bij het verbeteren van de volksgezondheid wereldwijd.
“We zijn erg trots en blij dat we in de finale staan. Onze bijdrage aan North Star Alliance’s missie om chauffeurs (en betrokken communities) te voorzien van duurzame toegang tot gezondheidszorg, wordt hiermee zeker beloond. Het is een eer om erkenning te krijgen als finalist in ‘GBC’s 2011 Awards for Business Action on Health’”, aldus Geerhard de Vries, VP Global Business Consulting bij ORTEC.

Op haar website, eert GBC ORTEC’s “uitmuntende bijdrage” aan de “Business Fight for Global Health”. De 38 finalisten die genoemd worden op de website hebben elk – in hun eigen categorie – uitzonderlijke programma’s die solide interventie designs combineren met een sterke toewijding aan het behalen van duurzame resultaten. De projecten van de finalisten die verspreid zijn over 5 continenten en uiteenlopende industrieën, worden door een onafhankelijke jury aan een strenge toetsing onderworpen. Uiteindelijk zal het beste project bekroond worden met een award en worden de drie beste bedrijven geëerd op GBC’s 10e jubileumconferentie op 1 en 2 juni in New York (USA).

North Star zet netwerken op van inloopklinieken bij truckstops, havens, treinstations en grensovergangen in arme gebieden in onder andere Afrika. Deze zogeheten Wellness Centers bieden informatie en gezondheidszorg aan vervoerders, die vaak geen toegang hebben tot de conventionele gezondheidszorg in een gemeenschap of bedrijf doordat ze zoveel onderweg zijn. Als partner van North Star heeft ORTEC een gratis registratiesysteem (COMETS) ontwikkeld voor de Afrikaanse Wellness Centers. In COMETS wordt voor elke klant een elektronisch bestand aangemaakt met informatie die tussen de verschillende locaties kan worden uitgewisseld, zodat een behandeling ook in een ander Wellness Center kan worden voortgezet.

“We zijn erg blij met deze toepassing”, aldus Executive Director Luke Disney van North Star. “Door dit eigen gezondheidspaspoort ‘reist’ de behandelinformatie mee met de patiënt, zodat we meer mogelijkheden hebben voor monitoring en evaluatie. Hierdoor kunnen de chauffeurs ook gewoon doorwerken terwijl ze worden behandeld voor bijvoorbeeld hiv, malaria of tuberculose. Zo behouden ze hun inkomen en kunnen ze voor hun families blijven zorgen.” North Star heeft in 2010 bijna 175.000 bezoeken gehad van chauffeurs, sekswerkers voor begeleiding, behandeling en informatie. North Star wil in 2015 gezondheidszorg bieden aan 85% van alle mensen die de grens overgaan in het Afrika ten zuiden van de Sahara, waarmee ze indirect ruim 1 miljoen mensen zouden helpen. De klinieken bevinden zich op eenvoudig te bereiken locaties en zijn geopend in de avonduren, wanneer mobiele arbeiders tijd hebben om te komen en sekswerkers het actiefst zijn.

Over de Global Business Coalition (GBC)
De Global Business Coalition (GBC) bestaat uit bedrijven en organisaties die de krachten bundelen in de strijd tegen HIV/AIDS, tuberculose en malaria. Voor meer informatie, ga naar: http://gbcimpact.org

Over North Star Alliance
North Star Alliance zet netwerken op van inloopklinieken bij truckstops, havens, treinstations en grensovergangen in arme gebieden in onder andere Afrika. Deze zogeheten Wellness Centers bieden informatie en gezondheidszorg aan vervoerders, die vaak geen toegang hebben tot de conventionele gezondheidszorg in een gemeenschap of bedrijf doordat ze zoveel onderweg zijn. North Star Alliance werkt nauw samen met 60 partners, zowel lokaal als internationaal, waarvan de vijf belangrijkste zijn: de International Transport Workers’ Federation, ORTEC, TNT, the World Food Programme, and UNAIDS. Website: www.NorthStar-Alliance.org

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot optimale rit- en routeplanning, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde en geïntegreerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 1450 klanten wereldwijd, 550 werknemers en verschillende kantoren in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Oost Azië. Voor meer informatie: www.ortec-consulting.nl of www.ortec.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ORTEC