A12: Tracebesluit Maarsbergen – Veenendaal onherroepelijk

wegverbreding naar verwachting gereed in maart 2013

Op 30 maart 2011 heeft de Raad van State alle beroepen tegen het Tracébesluit A12 Maarsbergen – Veenendaal, voor zover ontvankelijk, ongegrond verklaard. Daarmee is het Tracébesluit voor de verbreding van de A12 Utrecht Lunetten – Veenendaal onherroepelijk.

Met de verbreding A12 Utrecht Lunetten – Veenendaal wordt een aanzienlijke verbetering van de doorstroming gerealiseerd. De wegverbreding, die door aannemer Poort van Bunnik wordt uitgevoerd, is naar verwachting in maart 2013 gereed en bestaat onder andere uit het aanleggen van extra rijstroken, het aanpassen van bestaande onderdoorgangen en viaducten en het aanleggen van een aantal ecopassages.

Knelpunten aanpakken
De A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal is onderdeel van het programma Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De Spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard met behoud van inspraakrecht van betrokkenen. Bij de dertig Spoedaanpakprojecten gaat uiterlijk in mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan worden uiterlijk in mei 2011 afgerond. Inmiddels is bij 25 projecten de schop de grond ingegaan. Tien trajecten zijn al geopend.

Meer informatie
Meer informatie over de wegaanpassing is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/a12 of via de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 – 8002 (ma t/m zo 06.00 – 22.30 uur).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Dienst Utrecht