Grootschalig onderhoud A1 tussen Muiderberg en Eemnes

vier weekenden ernstige verkeershinder

Rijkswaterstaat voert in vier weekenden grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan de A1 tussen de knooppunten Muiderberg en Eemnes in beide richtingen. Het onderhoud vindt plaats aan het asfalt, de vangrail, de verlichting en de signalering. Hierdoor ondervinden weggebruikers in de weekenden van 25-28 maart, 1-4 april, 8-11 april en 15-18 april 2001 ernstige verkeershinder. Zij moeten rekening houden met volledige afsluitingen van de A1, een snelheidsbeperking en extra reistijd. Gele borden en dynamische informatiepanelen geven de omleidingsroutes aan.

Verkeerssituatie en weekendafsluitingen
De geplande werkzaamheden vinden tijdens vier weekenden plaats.

Van vrijdag 25 maart 22.00 uur tot maandag 28 maart 05.00 uur is de A1 richting Amsterdam tussen de knooppunten Eemnes en Muiderberg afgesloten, inclusief alle op- en afritten in deze rijrichting. De werkzaamheden in dit weekend vallen samen met werkzaamheden op de A1 in de richting Amersfoort. Hierdoor is de A1 in de richting Amersfoort van vrijdag 25 maart 22.00 uur tot maandag 28 maart 05.00 uur tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen afgesloten, inclusief de op- en afrit 1 (Diemen Noord) en 2 (Diemen).

Van vrijdag 1 april 22.00 uur tot maandag 4 april 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort tussen de knooppunten Muiderberg en Eemnes afgesloten, inclusief alle op- en afritten in deze rijrichting.

Van vrijdag 8 april 22.00 uur tot maandag 11 april 05.00 uur is de A1 richting Amersfoort tussen de knooppunten Muiderberg en Eemnes afgesloten, inclusief alle op- en afritten in deze rijrichting.

Van vrijdag 15 april 22.00 uur tot maandag 18 april 05.00 uur is de A1 richting Amsterdam tussen de knooppunten Eemnes en Muiderberg afgesloten, inclusief alle op- en afritten in deze rijrichting.

Het verkeer vanuit Amsterdam/Schiphol richting Amersfoort/Oost-Nederland wordt omgeleid via de A6 en de A27 en via de A2 en A12. Het verkeer vanuit Amersfoort/Oost Nederland richting Amsterdam rijdt via de A27 en de A6 en via de A12 en de A2.

Alternatief vervoer
Om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken, biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met Connexxion en NS alternatief vervoer aan in de vorm van het vanAnaarBeter-kaartje. Kaartjes voor de bus zijn voor € 2,- (retour) te koop bij de buschauffeur en zijn gedurende één dag gedurende het onderhoud geldig op de buslijnen 101, 110, 151, 157 en 158 (152 alleen in weekend 25 t/m 28 maart).

De vanAnaarBeter-kaartjes zijn gedurende enkele weekenden geldig in de trein op de trajecten: Hilversum – Amsterdam Centraal/ Schiphol en Almere – Utrecht Centraal. De kosten hiervoor zijn € 2,50,- (retour, 2e klas). Treinkaartjes zijn te koop bij de NS-kaartjesautomaat op het station onder de knop ‘acties/evenementen’ en zijn één dag geldig.

Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/A1A6 voor de exacte beschikbaarheid en de trajecten waarop het vervoer per bus en trein met een vanAnaarBeter-kaartje wordt aangeboden.

Betere bereikbaarheid
Tot mei 2011 voert Rijkswaterstaat omvangrijke onderhoudswerkzaamheden uit aan de A1 tussen Bussum en Eemnes. Dit leidt tot een betere doorstroming, bereikbaarheid en veiligheid. De werkzaamheden zijn nodig omdat de toestand van de weg en bijbehorende voorzieningen als vluchtstroken, vangrails, verlichting en signalering boven de weg aan het einde zijn gekomen van hun technische levensduur.

Meer informatie
De meest actuele informatie is te vinden op borden boven en langs de weg of op www.vanAnaarBeter.nlen www.rijkswaterstaat.nl/A1A6 Daarnaast kunnen weggebruikers met vragen terecht bij de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800 – 8002 (gratis).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Dienst Noord-Holland