Deelnemers gezocht voor SLIM Prijzen RegioRing

reis slim, verdien een beloning!

Vanaf woensdag 1 december 2010 kunnen automobilisten die regelmatig op de RegioRing (A12, A15, A50, A73 en A325) rijden een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het project SLIM Prijzen RegioRing. Met dit project kunnen automobilisten kiezen tussen in de file staan of een beloning verdienen. Een aantrekkelijk aanbod, want nu de wegwerkzaamheden op de A50 in volle gang zijn, staan er dagelijks veel files. Aan SLIM Prijzen RegioRing kunnen maximaal 15.000 automobilisten meedoen.

Deelnemers kunnen een geldbedrag van maximaal € 150,- per maand verdienen als zij de spits mijden. De hoogte van de beloning wordt vastgesteld op basis van het reisgedrag dat tijdens de referentiemeting in het voor- en najaar gemeten is. Op basis daarvan krijgen de deelnemers een maximale beloning toegekend. Elke keer dat zij de spits mijden, krijgen ze een beloning van € 4,-. De opgebouwde beloning wordt elke maand aan de deelnemers uitgekeerd.

Kortere files door beloning
De bereikbaarheid in de regio Arnhem Nijmegen staat onder grote druk. Zeker nu de wegwerkzaamheden aan de A50 in volle gang zijn, ontstaan steeds langere files. Door een aantal automobilisten de spits te laten mijden, kunnen de files behoorlijk worden ingekort.

Daarom beloont de stadsregio automobilisten die hun reisgedrag willen aanpassen. De alternatieven hiervoor zijn bijvoorbeeld het openbaar vervoer, de fiets, carpoolen en thuiswerken. Maar ook een uurtje eerder of later beginnen kan al veel schelen.

Aanmelden
De beloningsperiode van SLIM Prijzen RegioRing start op 1 december en duurt tot met juni 2012.

Weggebruikers die vaak op de RegioRing rijden, krijgen een uitnodiging thuisgestuurd. Automobilisten die voldoen aan de voorwaarden en willen deelnemen, kunnen zich na 1 december aanmelden op de website www.slimprijzen.nl

Het project SLIM prijzen RegioRing is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in het kader van Offensief Bereikbaarheid. In dit offensief spant de stadsregio zich samen met werkgeversorganisaties in om de bereikbaarheid in haar regio te verbeteren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN)